Afbeelding
Foto: Bob Awick

Strengere voorwaarden voor bouw op Crailo

Buurt & Wijk

HILVERSUM - Er kan straks strenger worden vastgelegd wat er gebouwd mag en kan worden op Crailo. De gemeenten Gooise Meren, Hilversum en Laren gaan werken met een 'bestemmingsplan met verbrede reikwijdte', een vorm waarmee de gemeenten veel meer kunnen gaan vastleggen.

De stap om te werken met deze vorm van het bestemmingsplan zorgt ervoor dat de gemeenten straks onder meer strengere eisen kunnen stellen aan duurzaamheid of het uiterlijk van de bebouwing. "Door alles strenger vast te leggen, verwachten we dat we onze ambities met Crailo beter kunnen realiseren. We kunnen meer sturen", zo zegt de Bussumse wethouder Hendrik Boland erover.

Gemeentes lopen voorop
De gemeenten Gooise Meren, Hilversum en Laren lopen voorop door te gaan werken met het 'bestemmingsplan met verbrede reikwijdte': Crailo is een van de eerste grote projecten dat met deze strengere vorm gaat werken.

Of de gemeente het nieuwe bestemmingsplan echt mag gaan hanteren echt overigens nog wel af van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat moet de aanvraag van de bouwgemeenten goedkeuren. Wethouder Boland verwacht geen problemen en stelt zelfs dat het ministerie erg zit te wachten op dergelijke projecten als Crailo om met dit bestemmingsplan te gaan werken.

Uit de krant