Voor twee bewoners In Between Places nog geen oplossing
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Voor twee bewoners In Between Places nog geen oplossing

HILVERSUM - Voor steeds meer huurders van In Between Places is nu een ander onderkomen gevonden. Dudok Wonen laat vandaag weten dat dit geldt voor vijftien van de zeventien bewoners wiens huurcontract deze maand afloopt.

Wethouder Willem van der Spek meldde vorige week nog dat er voor vier bewoners geen oplossing was gevonden. Voor huurders met kinderen is alternatieve woonruimte gevonden. Nu gaat het nog om eenpersoonshuishoudens. 

Acute woonvraag
Vorig jaar maart startte In Between Places; een project van Dudok Wonen, de gemeente en de provincie Noord-Holland. In het pand aan de Brinkweg zijn 45 woningen gerealiseerd waarvan 22 bedoeld zijn voor mensen die vanwege persoonlijke omstandigheden een acute woonvraag hebben. De huurders krijgen een tijdelijk huurcontract voor één jaar. Binnen die termijn moeten zij een andere woning zien te vinden.

Consternatie
Er is veel consternatie en onrust ontstaan omdat het voor veel bewoners geen doen was andere woonruimte te vinden. Diverse huurders dreigden op straat te komen, want contract is contract. Zo heet lijkt de soep niet gegeten te worden mede door grote politieke druk en de helpende hand van de woningcorporatie, zoals Dudok Wonen laat weten.

Evaluatie
Nu het eerste jaar van dit project, dat een looptijd heeft van vijf jaar, er bijna op zit is het tijd voor een evaluatie. Dudok Wonen gaat dat de komende tijd samen doen met de gemeente en woningcorporaties uit de gemeente. Uit deze evaluatie moet blijken of het nodig is om elementen in het tijdelijke woonconcept aan te passen, geeft Dudok Wonen aan.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>