Een goede plek voor jongerenhuisvesting?
Een goede plek voor jongerenhuisvesting? Foto: Bastiaan Miché

Duizend nieuwe woningen voor jongeren speerpunt GroenLinks

Buurt / wijk

HILVERSUM Eerder kwam GroenLinks met het duizendbomenplan. Nu zet de partij zich in voor duizend nieuwe jongerenwoningen. Die nieuwe huizen kunnen volgens de huidige oppositiepartij komen op het KPN-terrein bij de Gooische Brink, het circusterrein en het voormalige onderkomen van de Leen Bakker aan de Noorderweg.

“We hebben het hier over drie locaties rond het centrum van Hilversum waar sprake is van leegstand of braakliggend terrein”, zo duidt lijsttrekker Jan Kastje. “Het is zonde om deze ruimte niet te benutten voor de bouw van jongerenwoningen.”

Betaalbaar
Bouwen in het groen is uit den boze. De oplossing om nieuwe huizen te realiseren ligt in het binnenstedelijke, zoals Kastje altijd zegt. Bovenstaande locaties zijn hiervoor uitermate geschikt. GroenLinks vindt dat er betaalbare woningen moeten komen. In dit geval dan vooral voor jongeren, juist omdat er steeds meer jonge mensen naar Hilversum komen, maar er is weinig betaalbaars te huur of te koop.

Keihard nodig
“Jongeren die opgroeien in Hilversum moeten de mogelijkheid hebben om in Hilversum te blijven wonen”, meldt de lijsttrekker. “Daarnaast zorgen jongeren voor een levendig Hilversum en zijn zij de komende jaren keihard nodig: in de zorg, in de winkels, op het Media Park."

Ambitie
Mocht GroenLinks na de gemeenteraadsverkiezingen in de raad komen, wat de brandende ambitie is, dan is het realiseren van jongerenwoningen een speerpunt in de onderhandelingen.

Uit de krant