Hendriksen won zijn eerste twee wedstrijden met goed judo.
Hendriksen won zijn eerste twee wedstrijden met goed judo. Foto's: Marco Krachten

Hilversums judotalent derde op Nederlands kampioenschap

Sport

HILVERSUM - De pas 15-jarige Christiaan Hendriksen heeft op het Nederlands kampioenschap judo - in de klasse tot 18 jaar en tot 81 kilogram - zaterdag een uitstekende prestatie geleverd. De jonge Hilversummer veroverde in Tilburg de bronzen medaille.

Hendriksen - vorig jaar nog veelvuldig geblesseerd - won zijn eerste twee partijen vrij eenvoudig. In de kwartfinale echter bleek de torenhoge favoriet Bram van der Elst te sterk.

Op dat moment was een derde plek nog het maximaal haalbare. In de strijd om die bronzen medaille versloeg Hendriksen uiteindelijk in de verlenging (golden score) Loek van der Veld (Ippon).

Hendriksen (uiterst rechts) stond als jongste op het podium tussen de overige winnaars.