Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Koude Run Bike Run op nieuw parcours in Hilversum

Sport


HILVERSUM - Op een geheel nieuw parcours - over de bospaden van Spanderswoud en de weg door Trompenberg, was zondag de 26ste editie van de TVH Run Bike Run. Door de winterse kou besloot de wedstrijdleiding om het fietsparcours met 6,5 kilometer (oorspronkelijk afstand was 19,4 kilometer) in te korten.

Het parcoursrecord van deze toch wel bijzondere editie kwam bij de mannen op naam te staan van Thijs Wiggers uit Groningen (50 minuten en 55 seconden). Bij de vrouwen was Sam Wennink uit Hengelo (01:02:23) het snelst.

Thijs Wiggers.

Al om 8.30 vertrokken de Masters Mannen. Coen de Wit (53:58) eindigde als eerste. Beste Hilversummer 40+ was Lennaert Buschman op een zeventiende plaats. Bij de vrouwen - waar Wennink dus won - was Anna Kiljunen de snelste Hilversumse. Zij eindigde als achtste. Bij de mannen eindigde ver achter Wiggers, Hilversummer Erwin Reiling als twintigste.

Volgens de organisatie hebben omwonenden van Trompenberg positief gereageerd op het evenement. "Gezien alle enthousiaste en goede reacties kijkt Triathlon Vereniging Hilversum uit naar de volgende editie in 2019."

Sam Wennink.


Uit de krant