Afbeelding
Foto: ChristenUnie

ChristenUnie: 'Neem veiligheidsmaatregelen bij Hunkemöller'

Buurt / wijk

HILVERSUM - Dat de Hunkemöller volgend jaar vertrekt van de Liebergerweg betekent niet dat de verkeersoverlast verdwenen is. Bewoners hebben nog altijd dagelijks te maken met vrachtverkeer voor hun deur. Maandag ging dat bijna fout. De fractie van de ChristenUnie heeft naar aanleiding van dit incident vragen gesteld aan het college.

Gisteren raakte een geparkeerd staande vrachtwagen op drift bij het laad- en losdock. De aanhanger heeft de woningen, die tegenover het distributiecentrum staan, niet geraakt, maar heeft wel een tuinmuur doorboord. Het voertuig kwam tot stilstand in de verhoogde tuingrond.

Beperkt
“Wij vinden dat de overlast ook tijdens de periode dat Hunkemöller nog aan de Liebergerweg is gevestigd beperkt moet worden én willen uiteraard garanties voor de veiligheid van de omwonenden”, zo meldt scheidend fractievoorzitter Jan de Wit.

Waarborg
De partij stelt dat de verhuizing van het distributiecentrum naar een andere locatie nog wel eens langer op zich kan laten wachten dan 2019. In de tussentijd moet de situatie daar veilig zijn voor iedereen. Daarom vraagt de CU aan het college welke maatregelen zij gaat nemen om de veiligheid te waarborgen en wanneer de gemeente al actie onderneemt.

Afscheiding
Een mogelijkheid is om een vrachtwagenkerende afscheiding te realiseren. Dat oppert de ChristenUnie als idee. Dat zou dan de omwonenden beter beschermen tegen schade en letsel mocht zo’n situatie als gisteren zich nog eens voordoen.

Afbeelding

Uit de krant