David en Sander Minco: 'Als we kunnen helpen, dan is dat gewoon mooi.'
David en Sander Minco: 'Als we kunnen helpen, dan is dat gewoon mooi.' Foto: Bob Awick
Advertorial

Kwaliteit en service dé kernwoorden binnen Morpheus

Bedrijven

HILVERSUM - In 1948 door Bill Minco op bescheiden wijze begonnen, zeventig jaar later een begrip in Hilversum: Morpheus aan de Vaartweg. Kleinzonen Sander en David Mico zwaaien er nu de scepter. "Wij hebben echt een verhaal over goed en gezond slapen."

De naam van de in 2006 overleden Bill Minco, die tijdens de oorlog de concentratiekampen Mauthausen, Auschwitz en Dachau overleefde, is bij veel Hilversummers wel bekend. Toch is het vooral zijn zoon Victor geweest die Morpheus - in de Griekse mythologie de droomgod - naar een hoger niveau tilde. Hij zocht de samenwerking op met andere beddenwinkels, zeggen zijn zonen Sander (47) en David (44 jaar). En ook met de fabrikanten ontstond een unieke samenwerking, waardoor de kennis van het slapen en de kennis van het produceren samengevoegd werden.

Familiebedrijf
En zo groeide het familiebedrijf uit tot een bedrijf met vijftig medewerkers en bij elkaar vier vestigingen. Want naast Hilversum is Morpheus ook te vinden in Bilthoven, Mijdrecht en Utrecht. Maar wie denkt dat door de groei het persoonlijke contact met de klant verloren is gegaan, heeft het mis, benadrukken de broers. "We hebben goede bedden, stijlvol en van deze tijd", zegt David, die vooral verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken. Maar de service is minstens net zo belangrijk, vervolgt hij.

Want ondanks dat de kwaliteit van de producten top is, kan er natuurlijk altijd wel iets stuk gaan. En dan moet je er staan, stellen de broers. "Als we kunnen helpen, dan is dat gewoon mooi", aldus 'kapitein' Sander. "En met service creëer je ambassadeurs van je eigen collectie. Zo doen we niet aan voorrijkosten en als we iets simpels moet repareren, gaan we daar echt geen geld voor vragen. Slapen is gewoon een heel persoonlijk ding. Als je niet lekker op je bed ligt, moet je dat oplossen. Wij bieden die mogelijkheid. Het is de kurk waar we op drijven."

Hectische tijden
Maar naast een goed en comfortabel bed is de sfeer in de slaapkamer (en natuurlijk ook de rest van een woning) net zo belangrijk. Zeker in deze hectische tijden waarin alles maar snel moet, is het fijn om een plek te hebben om tot rust te komen. Daarom is Morph Design vijf jaar terug opgericht. Sindsdien zijn er al vele slaapkamers en woningen, maar ook hotels, bed and breakfasts, restaurant en kantoren, zoals Sander verwoordt, heel persoonlijk ingericht. "De meeste designers drukken hun eigen stempel. Ik kijk naar de mens en het verhaal erachter. Daardoor creëer je interieurs die veel eigenheid hebben."

Morpheus viert het jubileum met allerlei aanbiedingen in het duizend vierkante meter grote pand waar opa Bill en vader Victor vanaf de muur toekijken. Opa is inmiddels overleden, maar vader komt nog regelmatig in de winkel. En dan is hij trots, vertelt Sander. Of zijn zoons - de vierde generatie - over een aantal jaren de zaak overnemen? "Misschien wel, misschien niet. Eén van hen werkt al in de winkel."
Morpheus aan de Vaartweg is geopend van dinsdag tot en met zaterdag (donderdag koopavond).

Zie ook www.morpheus.nl

Uit de krant