Maandag was de onthulling van de 2160 zonnepanelen op de bufferbak.
Maandag was de onthulling van de 2160 zonnepanelen op de bufferbak. Foto: Bastiaan Miché

Zonneweide stap in de goede richting van duurzaamheid

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Met de 2160 zonnepanelen in Anna's Hoeve zet Hilversum opnieuw een goede stap in de richting van een duurzamere gemeente. Om in 2050 helemaal energieneutraal te zijn - dat is de ambitie die Hilversum heeft - moet er nog wel flink wat gebeuren, was de disclaimer deze week.

Dat is de boodschap van wethouder Willem van der Spek van Duurzaamheid en Aernoud Olde, voorzitter van de lokale energiecoöperatie HilverZon. Voor de officiële onthulling van de zonneweide, die naast de rioolwaterzuiveringsinstallatie ligt, melden de twee onafhankelijk van elkaar dat het besef om duurzamer te gaan leven bij steeds meer mensen is doorgedrongen. "Het is wonderbaarlijk hoe duurzaamheid hier leeft. Dat is wel wat ik in die korte tijd dat ik wethouder ben heb ondervonden", aldus Van der Spek.

Over 32 jaar moet de gemeente helemaal duurzaam zijn, zoals de CDA-bestuurder zegt. Die opdracht is aan de gemeente én haar inwoners. 'We moeten het met z'n allen doen." Het jaar 2050 klinkt verder dan het is, meldt Olde, die in zijn toespraak duidelijk aangeeft dat de schouders er echt flink onder gezet moeten worden.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant