Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché

Bibian Mentel ereburger van Loosdrecht

Sport

LOOSDRECHT - In haar woonplaats Loosdrecht is Bibian Mentel, die tijdens de Paralympische Winterspelen in Pyeongchang twee goud won, uitgeroepen tot ereburger van Loosdrecht. 

Onder grote publieke belangstelling werd de 45-jarige snowboardster door waarnemend burgemeester Freek Ossel zaterdag gehuldigd op het Lindeplein in Nieuw-Loosdrecht. Daar hadden de organisatoren een heel programma in elkaar gezet. De presentatie van de feestelijke huldiging was in handen Ab Krook en Nico van Kooi. Barbara Barend, een goede vriendin van Mentel, was gast.

Mentel moest meerdere malen het gevecht aangaan tegen kanker - ze schreef vorig jaar het boek 'Kut Kanker!' - maar kwam tot dusver altijd als winnaar uit die strijd. Eerder deze maand verdedigde zij haar Olympische titel op de cross en won ook een tweede titel op de slalom. Meteen daarna kondigde zij het afscheid van haar sportieve loopbaan aan.  

Verder ook is Mentel grondlegster van de Mentelity Foundation, een stichting die kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking aan het sporten wil krijgen. Ossel doneerde namens de gemeente een geldbedrag aan dit goede doel.

Uit de krant