Afbeelding
Foto: Bob Awick

FC Hilversum beleeft topdag bij AH

Sport

HILVERSUM - FC Hilversum blijft een onvoorspelbare ploeg. De ene keer voetballen de mannen van Karel Bonsink de sterren van de hemel en een week later als een natte krant. Afgelopen zaterdag was het weer een topdag; bij AH in Huizen werd met 5-0 gewonnen.

Door de overwinning van de groen-witten delen zij nu de vierde plaats met AH in de derde klasse C van het zaterdag amateurvoetbal. Beide teams hebben na 18 wedstrijden 35 punten.

Het duel was alleen in het eerste half uur een echte wedstrijd. Beide ploegen deden op het hobbelige veld van de thuisploeg niet voor elkaar onder. Ook na de 0-2, beide goals gescoord door Dave Huijmans, kon het nog alle kanten op.

Het eerste doelpunt van Hilversum was een 'frommeltje' door een ongelukkig moment in de Huizer verdediging. De tweede was een schitterend ingeschoten gekrulde vrije trap over het muurtje.

Het breekpunt kwam kort daarop. Een onbesuisde actie van AH aanvoerder Berwout Tonnen was goed voor een rode kaart. Het gevolg was dat Hilversum vanaf dat moment de wedstrijd dicteerde en AH achter de feiten aanliep.

In dezelfde afedeling was Altius met 2-4 te sterk voor Buitenboys. 

Uit de krant