Afbeelding
Foto: Grafisch Atelier Hilversum

Paradiso-postersexpositie in Grafisch Atelier Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Grafisch Atelier Hilversum (GAH) is zaterdag niet alleen het decor van een exclusieve platenbeurs, maar dit is tevens de openingsdag van de tentoonstelling van Paradiso-posters. Ed Visser en Mels de Gooijer hebben de creaties van het Amsterdamse poppodium naar het onderkomen aan de Noorderweg 96b weten te halen.

Paradiso bestaat dit jaar, net zoals het GAH, een halve eeuw. Een mooi moment om samen te werken. Dat is gebeurd in de vorm van een expositie. De Britse letterfanaat Martin Kaye ontwierp en zeefdrukte van 1973 tot 1983 alle posters voor het Amsterdamse poppodium.

Kelder
Zijn atelier bevond zich in de kelder. "Hij drukte affiches terwijl boven zijn hoofd werd opgetreden door artiesten als Iggy Pop, The Jam, Prince, Herman Brood, Blondie, John Cale, U2 en vele andere muzikanten", aldus het GAH.

Platenbeurs
De platenbeurs duurt zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De entree bedraagt 2 euro per persoon. Kinderen onder de twaalf jaar mogen gratis naar binnen. De Paradiso-posters zijn tot maandag 30 april op werkdagen te zien tussen 10.00 en 14.00 uur.

Uit de krant