Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Recordaantal lopertjes Kids Run Hilversum

Sport

HILVERSUM - De BINK Kids Run, onderdeel van de Hilversum City Run op zondag 15 april, telt een recordaantal deelnemers. Maar liefst 1600 basisscholieren uit de groepen 4 tot en met 8 staan aan de start van de 1500 meter lange loop.

De afstand meter kan zowel individueel als in teamverband worden afgelegd. De inschrijvingstermijn voor de individuele loop is nog open tot en met vlak voor de start op 15 april. Van de 1600 lopers staan er momenteel al 100 leerlingen op de individuele startlijst.

De meeste aanmeldingen komen dit jaar van De Wilge: 198 leerlingen van deze school zijn ingeschreven voor de BINK Kids Run. 159 leerlingen van de internationale IPS School verzamelen zich eveneens op 15 april en zijn daarmee op de tweede plaats qua aantal deelnemers terug te vinden. Naamgever BINK Kinderopvang in heeft totaal 149 kids van 7 tot en met 12 jaar ingeschreven.

Alle deelnemers krijgen als herinnering een medaille. Voor de individuele wedstrijd is er voor de kinderen die als nummer 1, 2 of 3 eindigen een mooie beker. Hierbij wordt er uitgegaan van de bruto tijd, dus de kinderen die echt als eerste, tweede of derde over de streep komen per categorie, voor zowel de jongens als de meisjes.

Clinics
In aanloop naar de Hilversum City Run zijn op de atletiekbaan van GAC aan de Arena in Hilversum nog clinics. Deze vinden plaats op woensdag 11 en donderdag 12 april onder leiding van professionele trainers. Ook hiervoor is een nog niet eerder vertoond aantal van 100 deelnemers ingeschreven. Per dag wel te verstaan.

Directeur Dick Slootbeek van de Hilversum City Run: "Het is mooi om te zien dat er zoveel jonge kinderen aan de start staan, meer dan ooit tevoren. En ook voor de clincis bestaat veel interesse en dat is natuurlijk ook leuk voor onze trainers."

Arno Scheepers, voorzitter van de organiserende Stichting Atletiekevenementen Hilversum: "Dit aantal overtreft onze verwachtingen en is een mooie opsteker voor alle vrijwilligers die in de afgelopen maanden keihard hebben gewerkt aan het slagen van de Hilversum City Run. Mooi te zien dat er zo veel jonge atleten in Hilversum zijn! Ik hoop dat het succes van de Kids Run komende jaren nog meer kinderen stimuleert te gaan sporten. Dan wordt het evenement een nog groter succes."

Inschrijven
De inschrijving voor de BINK Kids Run (in teamverband) is gesloten, maar dat geldt niet voor de overige onderdelen. Inschrijven kan tot en met vrijdag 13 april via de website (www.hilversumcityrun.nl), terwijl in het weekend van 14 en 15 april kan worden ingeschreven in Gooiland en op zondag 15 april in Vida voor de Yakult Ladies Run. Vida wordt op die dag speciaal omgedoopt tot Yakult Ladies House.

Uit de krant