Emanuels kreeg na alle ophef afgelopen zomer veel steun van buitenaf.
Emanuels kreeg na alle ophef afgelopen zomer veel steun van buitenaf. Archieffoto: Bastiaan Miché

Eigenaresse 't Perronnetje vervolgd voor mishandeling

Politie

HILVERSUM - Het Openbaar Ministerie gaat twee personen vervolgen naar aanleiding van het incident in augustus vorig jaar op straat plaats vonden voor ijssalon 't Perronnetje aan de Kleine Drift in Hilversum. Eén van hen is de 37-jarige eigenaresse Gillyon Emanuels.

Zij wordt vervolgd op verdenking van mishandeling. Een 18-jarige man moet ook voor de rechter verschijnen op verdenking van belediging. Beide zaken zullen op afzonderlijke politierechterzittingen gepland en behandeld worden. Wanneer precies is  nog niet bekend. 

Het incident van vorige zomer maakte veel emoties los. Al tijden lang werd Emanuels door jongeren uit de buurt lastig gevallen. Toen de donkere onderneemster werd uitgemaakt voor onder meer 'kanker zwarte' barstte de bom en ging zij de jongeren met een bezemstok te lijf.

Zowel de eigenaresse als de jongeren deden aangifte van het incident. De officier van justitie heeft daarom aanvankelijk ingezet op een mediation traject. Omdat dit traject niet van de grond is gekomen, zijn de aangiften nu alsnog strafrechtelijk beoordeeld. De uitkomst daarvan is de vervolging van de 18-jarige man en de 37-jarige vrouw.

Emanuels, die vorige week bekend maakte dat 't Perronnetje de deuren zal sluiten vanwege alle ophef, heeft bij de politie eerder aangifte gedaan van twee eerdere incidenten rond de ijssalon. Politieonderzoek naar aanleiding deze aangiften heeft echter niet tot identificatie van daders geleid.

Uit de krant