Nog altijd is Wim Hunting zes dagen per week in de zaak te vinden.
Nog altijd is Wim Hunting zes dagen per week in de zaak te vinden. Foto: Bastiaan Miché

Van stoppen wil fietsenmaker Hunting weinig weten

Bedrijven

HILVERSUM - Wim Hunting realiseert zich dat hij over het einde van zijn fietsenzaak moet nadenken. Hij is 77 jaar en is zondag 1 april precies vijftig jaar eigenaar van Hunting Tweewielers aan de Neuweg 48. Van het werk, de hulp van zijn vrijwilligers en de contacten met zijn trouwe klantenkring geniet hij nog volop.

Van volle bak draaien is geen sprake meer, aldus Hunting. Sinds 2011 is de showroom weg. Dat de fietsenzaak een stuk kleiner is geworden, betekent niet dat de Hilversummer minder gedreven is. Zes dagen in de week staat de 77-jarige om 7.00 uur in de werkplaats. Hij geeft zichzelf drie weken per jaar vrij. Dan gaat hij met zijn vrouw Riet op vakantie naar Zeeland en is de winkel gesloten.

De overige 49 weken is Hunting Tweewielers gewoon open. Daarnaast is hij nog een paar dagen vrij. Bijvoorbeeld als hij naar de ereledendag van de Bovag gaat. "Maar dan houden mijn vrijwilligers de zaak draaiende", voegt de ondernemer eraan toe.

Waarom nog doorgaan? Hunting heeft zijn sporen meer dan verdiend. "Omdat ik het leuk vind. Elke dag is anders. Elke dag zit er beweging in", luidt het simpele antwoord. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant