Een delegatie van Netwerk 1221 staat iedere dinsdag klaar om te helpen met zorgvragen.
Een delegatie van Netwerk 1221 staat iedere dinsdag klaar om te helpen met zorgvragen. Foto: Bastiaan Miché

Geuzenzorg hoopt op succes uit Kerkelanden

Buurt / wijk

HILVERSUM - Geuzenzorg is in het leven geroepen zodat bewoners op een laagdrempelige manier aan professionals hun zorgvraag kunnen stellen. Maar ook voor een kopje koffie en een praatje moeten de bewoners wekelijks naar het inloopuur kunnen komen in wijkcentrum De Geus. 'Samen maken we de buurt', is de slogan van Netwerk 1221.

"Ik ben supertrots dat we dit voor elkaar hebben gekregen", geeft Meijndert Ruitenberg aan. Samen met Ed Bakker, eveneens van De Geus, heeft hij zich sterk gemaakt voor Netwerk 1221. Het duo ziet dat het in andere wijken, zoals in de Meent en Kerkelanden, goed werkt. Om Geuzenzorg, zoals Ruitenberg het noemt, op poten te zetten, zijn gesprekken gevoerd met HilverZorg. "We hebben gewoon de stoute schoenen aangetrokken."

Concreet heeft dat geleid tot een kernteam van nu acht vakmensen. Deze ploeg bestaat uit wijkverpleegkundigen Lynsey Spillane (HilverZorg) en Linda Arbon (Thuiszorg Inovum), maatschappelijk werker Harold Vernhout, buurtcoördinator Jaco Huisman, opbouwwerker Katinka Boot (Versa Welzijn), wijkagent Linda Hardeman, Daisy van Cleef van HilverZorg en wijkbrandweerman René Wollaars. Dat is voor Ruitenberg de basis.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant