Wijkcentrum St Joseph.
Wijkcentrum St Joseph. Foto: Bastiaan Miché

Ton subsidie 'voorkomt sluiting belangrijke voorziening in Oost'

Buurt / wijk

HILVERSUM - Versa Welzijn krijgt 100.000 euro extra subsidie van de gemeente Hilversum voor de huisvestingskosten van Wijkcentrum St. Joseph in 2018. Daarmee is voorkomen dat het wijkcentrum onvoorzien gesloten zou moeten worden en een belangrijke voorziening in Hilversum Oost zou wegvallen, schriijft wethouder Eric van der Want van welzijn.

De problemen ontstonden toe Hilverzorg vorig jaar aankondigde de huur van de centrale ruimte in het gebouw aan de Minckeleersstraat op te zeggen. Versa nam daarom als hoofdgebruiker het initiatief om, zoals de wethouder verwoordt, 'in het belang van de continuïteit' voor de korte termijn afspraken te maken met verhuurder Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken.

Echter, de tijd ontbrak om in overleg met alle belanghebbenden structurele afspraken te maken over de het huren en gebruiken van de diverse ruimtes. Daarom vroeg Versa een ton extra subsidie bij de gemeente aan. "De huur die Versa is overeengekomen is overigens lager dan het bedrag dat HilverZorg betaalde en de hoogte ervan wordt gezien als marktconform", benadrukt Van der Want.

Hoewel de toegekende subsidie volgens de wethouder sluiting voorkomt, betekent dit wel een overschrijding van de welzijnsbudgetten in de begroting 2018. Als tegenprestatie moet Versa voor 1 mei aanstaande aangeven hoe zij de huur voor 2019 en daarna wil betalen. 

Uit de krant