De rugbyers van Hilversum zijn opnieuw genomineerd.
De rugbyers van Hilversum zijn opnieuw genomineerd. Foto: Bastiaan Miché

Wie is de special sporter van het jaar?

Sport

HILVERSUM - De prijsuitreiking van de Hilversumse sportverkiezing 2017 vindt komende donderdagavond plaats. Bijzondere aandacht is er voor de 'special sporter' van het jaar 2017, waarvan de genomineerden vanwege het speciale karakter van de prijs anoniem blijven.

Verder zijn er onder de winnaars een sportman, sportvrouw en sportploeg van 2017. Ook wordt dan bekend wie zichzelf sporttalent en sportvrijwilliger van het jaar 2017 mag noemen. De genomineerden zijn beoefenaars van diverse takken van sport. 

Eind 2017 heeft de gemeente via de pers en aan sportverenigingen en sportscholen gevraagd om kandidaten voor te dragen voor de Hilversumse sportverkiezing 2017. De gemeente heeft alle aanmeldingen verzameld en aan een deskundige jury voorgelegd. De jury, bestaande uit Anja Wijnands (raadslid), Cors Westerdijk (Landelijk Overleg Onderwijs Topsport), Jan-Willem Hoogendoorn (s.c. ’t Gooi) en Ruben Assmann (ambassadeur Jeugdsportfonds G&V en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), heeft uit de aanmeldingen nominaties geselecteerd en de uiteindelijke keuze bepaald.

Voor de prijs sportman van het jaar zijn genomineerd: handboogschutter Willem Beuken (Handboogschutterij Hilversum) en triathlonatleet Stefan Overmars. Op de prijs voor beste sportvrouw maken kans wielrenster Carolien van Herrikhuizen (A.s.c. Olympia), atleten Brigitte van de Kamp en Mirjam Koersen (GAC) en Esther Brakenhof van Triathlonvereniging Hilversum. Er zijn drie genomineerden voor de prijs van sportploeg van het jaar: het eerste damesteam van de Hilversumse Golf Club\, de rugbyers van Hilversum en de duo juniorenroeiers  van HRV Cornelis Tromp. 

De prijsuitreiking vindt plaats in de Burgerzaal van het raadhuis Hilversum. Belangstellenden zijn vanaf 19.30 uur welkom.

Uit de krant