Hans Böhm is opnieuw van de partij.
Hans Böhm is opnieuw van de partij. Foto: Archieffoto: Bastiaan Miché

Zestiende Hilversum Denkt in centrum

Cultureel

HILVERSUM - Het centrum van Hilversum is zaterdag het decor van Hilversum Denkt. Het is alweer de zestiende keer dat het denksportfestijn plaatsvindt.

Hilversum Denkt is een initiatief van de gezamenlijke denksportverenigingen van Hilversum en de gemeente. Het doel is de Hilversumse bevolking betrekken bij de plaatselijke denksportclubs schaken, mahjong, dammen en go.

Gespeeld wordt in het centrum van Hilversum, midden tussen het winkelende publiek. Dit jaar in een grote tent op de Kerkbrink en in de Kerkstraat. De schaakliefhebbers moeten in de Kerkstraat zijn, vlak bij de Kerkbrink. Schaakcoryfee en Mister Chess van Nederland Hans Böhm verzorgt tussen 13.00 en 16.00 uur een schaaksimultaan.

Iedereen kan gratis aanschuiven. Het is geen officiële simultaan, maar is met name bedoeld voor kinderen en winkelend publiek. Böhm helpt tijdens de simultaan zijn tegenstander waar nodig en geeft aanwijzingen.

De go-spelers zitten in de grote tent op de Kerkbrink en spelen een toernooi om de Hilversum Denkt 2017 trofee. Tamara Havik, go-topspeler van de Nederlandse dames (tweede op NK dames 2016), verzorgt demonstraties en leert iedereen de spelregels. Ook op de Kerkbrink strijden de dammers in een sneldamtoernooi om het kampioenschap van de UPDB, de Utrechtse Provinciale Dam Bond.

Uiteraard staan ook de minder bekende denkspellen in de spotlight. Zo zijn er demonstraties othello (ook bekend als reversi) en mahjong. Dat laatste spel is een uit Azië afkomstig denksportspel met 34 stenen voor vier deelnemers, die voor zichzelf spelen.

Hilversum Denkt begint zaterdag om 10.00 uur. Rond 16.30 uur is de afsluiting en prijsuitreiking in Luno Kitchen. Kijk voor meer informatie op www.hilversumdenkt.nl

Uit de krant