Van linksaf: Bob Custers, Hendrik Jan Kapelle en de familie Hendriks poseren voor Dudoks oude badhuis.
Van linksaf: Bob Custers, Hendrik Jan Kapelle en de familie Hendriks poseren voor Dudoks oude badhuis. Foto: Bastiaan Miché

Markant Hilversums gebouw in oude glorie herstellen

Cultureel

HILVERSUM - Lang heeft het oude badhuis leeg gestaan. Na het vertrek van het gezondheidscentrum heeft het jaren gekost om een geschikte nieuwe eigenaar te vinden. Dat is nu gelukt. Er komen twee woningen in van ongeveer 250 vierkante meter, waarvan er één in de verkoop gaat. Het belangrijkste is dat het gebouw in oude glorie hersteld wordt.

Belangstelling voor het markante pand is er zeker wel geweest. Zowel van potentiële huurders als omstanders. "Als ik bezichtigingen deed, dan kwamen er altijd toeristen langs met een camera", zegt de verkopende makelaar Hendrik Jan Kappelle. Er waren serieuze kandidaten. Op het laatste moment ging het idee van een Turks badhuis niet door en zo zag ook Dudok Wonen af van het plan om zes woningen te realiseren aan de Meidoornstraat 2.

Veel mensen liepen tegen de 'onmogelijkheden' aan. Het badhuis is een rijksmonument en dat betekent handen af van de buitenkant. Dat is best lastig, aangezien er weinig ramen in zitten. Daar komt bij dat het transformeren van de 500 vierkante meter naar woonruimte geen eenvoudige klus is. "Voor particulieren is het moeilijk om erdoorheen te kijken. Veel bezichtigingen zijn daardoor gestrand", is de ervaring van de makelaar.

De bouwhelmen hangen al in de gang. De ruimte is groot en leeg, maar de indeling van het badhuis is nog goed te zien. Zo is duidelijk dat aan de zijkanten de douchekamers waren.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant