Machiel Ittmann, René Elzinga en Coby Pronk begeleiden startende triatleten vanaf zaterdag 7 april tijdens de Start2Tri-cursus.
Machiel Ittmann, René Elzinga en Coby Pronk begeleiden startende triatleten vanaf zaterdag 7 april tijdens de Start2Tri-cursus. Foto: Thomas Obst

Trainers TVHilversum geven Start2Tri

Sport

HILVERSUM - De Facebookduimpjes krijg je allang niet meer omhoog als je de Dam tot Damloop hebt volbracht. Om je vrienden hun wenkbrauwen te laten optrekken is meer nodig. Zoals een citytrail. Een mudrun. Of een deel van een triatlon. "Hardlopen verveelt sommige mensen. Ze gaan op zoek naar iets anders. En komen al snel uit bij triatlo,n merken wij."

De trainers van TVHilversum zijn klaar om nieuwsgierige sportievelingen in tien weken klaar te stomen voor een achtste. "Ja echt. Dat kan."

Maximaal tien deelnemers kunnen meedoen aan de Start2Tri-cursus. "Zo hebben we voor iedereen genoeg aandacht," vertelt Machiel Ittmann in de kantine van zwembad De Lieberg. Het is zaterdagochtend en hij heeft zelf de training erop zitten. Babbelt nog na met sportievelingen van TVHilversum. Samen met René Elzinga stoomt hij vanaf zaterdag 7 april mensen klaar voor de 1/8ste triatlon van Nederhorst den Berg.

Het is voor de eerste keer dat de Hilversumse vereniging een dergelijke cursus start, vertelt Coby Pronk. Zij is de drijvende kracht achter de schermen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant