Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Warm Slokje Lentebierfestival trekt veel publiek

Cultureel

HILVERSUM - Het jaarlijkse Slokje Lentebierfestival, dat afgelopen zaterdag én zondag plaatsvond in de Biersteeg, heeft volgens de organisatie bij elkaar zo'n 1500 bierliefhebbers getrokken. Desondanks overheerste toch nog het 'verjaardagsgevoel', zegt woordvoerder Jeroen Ten Brinke. "Echt ons kent ons. Dat kleinschalige willen we ook graag behouden."

Het was voor het eerst dat het jaarlijkse evenement een heel weekend plaatsvond. Voorheen was het alleen op de zaterdag feest. Maar vorig jaar was de zaterdag toch wel heel erg druk en bovendien, aldus Ten Brinke, waren er velen die op de zaterdag niet konden. Vandaar dus de try out op zondag.

En dat was met 400 tot 500 belangstellenden op de zondag een goede zet, meent Ten Brinke. "Het was pittig. Het heeft veel tijd en energie gekost, maar ik zit hier met een voldaan gevoel", zegt hij na afloop. "Het waren twee fantastische dagen en volgend jaar doen we dit zeker weer twee dagen." Of dat laatste ook geldt voor het jaarlijkse Herstbokfestival in het najaar valt nog te bezien. De organisatie bestaat immers louter uit vrijwilligers die allemaal 'gewoon' een drukke baan en gezin hebben.

Tijdens het evenement van afgelopen weekend genoten de bezoekers van negen verschillende soorten speciaal bieren. De grote belangstelling komt doordat het festival steeds meer bekendheid krijgt, maar natuurlijk speelde het mooie weer ook een belangrijke rol. "Vorige week tijdens de voorbespreking dachten we dat de weersvoorspelling een 1 aprilgrap was. Dat was niet echt het geval. We moesten sommige mensen er ook wel op aanspreken om tussendoor water te drinken, (lachend, red.) al vraag ik me wel af hoe sommige mensen na afloop thuiskwamen."

Uit de krant