Gerwin Bottenheft laat de cheque zien met het bedrag dat hij ophaalde. Acht dagen zat hij opgesloten, samen met Tessa en Bart.
Gerwin Bottenheft laat de cheque zien met het bedrag dat hij ophaalde. Acht dagen zat hij opgesloten, samen met Tessa en Bart. Foto: Bastiaan Miché

'Dit was zwaarder dan de Vierdaagse'

Mensen

HILVERSUM - Op 10.000 euro werd gemikt, uiteindelijk is 16.000 euro opgehaald. Het Glazen Wasmeer Huis was een succes, met in de hoofdrol Gerwin Bottenheft.

Zijn gezicht is wit van vermoeidheid en van het gebrek aan frisse lucht en zon. Acht dagen lang verbleef Gerwin Bottenheft (45) in Het Glazen Wasmeer Huis. Bart en Tessa waren zijn maatjes die hem uren vergezelden in de kleine ruimte in de kantine van de voetbal- en handbalclub op het complex in Anna's Hoeve. "Ik ben gesloopt. Dit is misschien wel zwaarder dan de Nijmeegse Vierdaagse waar ik jarenlang aan meedeed."

De laatste vijf minuten voordat hij naar buiten mag, is hij zichtbaar zenuwachtig. IJsbeert heen en weer. Schrijft nog snel bedragen op A4'tjes die op het laatste moment zijn gedoneerd. De ramen hangen vol met de velletjes vol euro's. Achter bijna elke donatie zit een verhaal.

Hij wijst op die van sportwethouder Floris Voorink. "Hij kwam woensdagochtend poolshoogte bij me nemen. Toen hij na een tijdje vertrok vroeg hij of hij een collectebus van Wasmeer mee mocht nemen. Ik vroeg hem waarvoor. Hij legde uit dat hij die 's avonds tijdens de verkiezing van de beste sporter meenam naar het raadhuis en rond zou laten gaan." De volgende dag kon Bottenheft een A4'tje met 118,50 euro op het raam plakken. Het geld is onder meer nodig om een aantal kleedkamers van de nieuwbouw af te maken.

Donderdag meer hierover in de Gooi en Eembode. 

Uit de krant