Piotr Mazany: 'Ik zie deze nederlaag als een incident.'
Piotr Mazany: 'Ik zie deze nederlaag als een incident.' Foto's: Bastiaan Miché

Met 'Hilversum 2.0' stukje bij beetje op weg naar de overgangsklasse

Sport

HILVERSUM - Het was de tweede nederlaag van dit seizoen voor de equipe van coach Piotr Mazany. Vorig jaar op 15 oktober verloren de Hilversummers in Hoofddorp van dezelfde ploeg. Door de nederlaag van dit weekend zakt Hilversum naar de tweede plaats op de ranglijst. Koploper is Naarden, waarvan Hilversum vorige week nipt won.

De Hilversumse coach vond dat zijn ploeg hard had gewerkt, maar wel matig speelde: "Er was in de eerste helft onvoldoende passie en scherpte. Je weet dat ploegen die tegen de lijstaanvoerder spelen altijd iets extra's geven. De tegenstander scoorde twee keer uit een counter. Ik zie de nederlaag als incident en goed leermoment."

Ondanks deze nederlaag presteren de hockeyers van Hilversum, die twee jaar terug degradeerden uit de eerste klasse maar nu weer in diezelfde afdeling bovenin meedraaien, boven verwachting. Hoofdverantwoordelijk voor dit succes is de uit Polen afkomstige Mazany. "Het is niet eerlijk om de goede resultaten geheel op mijn conto te schrijven. Ook assistent-coach Robert Woudstra en de overige leden van het begeleidingsteam hebben daarin een belangrijke rol", voegt de 32-jarige oefenmeester toe.

De harde, maar rechtvaardige fulltime hockeycoach, in 2013-2014 al assistent-coach bij Hilversum, is op een goed moment ingestapt bij de Hilversumse club. Het moest na de degradatie over een andere boeg. "Na de degradatie bleef het grootste deel van de selectie de club trouw", vertelt hij. "Daarop heb ik voor de toekomst het plan Hilversum 2.0 geschreven. Van daaruit zijn we gaan werken, met als belangrijke elementen: voor elkaar en met elkaar, plus vrijheid en verantwoordelijkheid. Na de degradatie moesten ook de normen en waarden worden bijgesteld. Een aantal spelers vond na een verloren wedstrijd de derde helft in het clubhuis belangrijker dan de eerste twee op het veld."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant