Afbeelding
Foto's : Bastiaan Miché
Update

Acht mensen onwel in zwembad de Lieberg

Politie


HILVERSUM - In zwembad de Lieberg zijn vrijdagmorgen acht mensen onwel geworden, mogelijk vanwege een vreemde lucht. Drie van hen zijn naar het ziekenhuis vervoerd voor verder onderzoek.

Het gebouw aan de Jan van der Heijdenstraat werd direct ontruimd, meldt een woordvoerder van de brandweer. De oorzaak is nog altijd niet helemaal duidelijk. Vermoed wordt dat het gaat om een chloorlekkage.

Op de eigen website meldt eigenaar Optisport dat de brandweer en de omgevingsdienst (provincie) de complete accommodatie vrijgegeven voor gebruik. Sporthal de Lieberg, Van Hellemond Sport Hilversum Industria en sportcafé de Lieberg zijn inmiddels weer in gebruik genomen. "Het water in zwembad de Lieberg is weer op orde en zal vanavond en morgenochtend extra gecontroleerd worden."

Zaterdag om 9.00 uur wordt het zwembad volgens het regulieren rooster weer in gebruik genomen gaan worden. "We betreuren het incident en onderhouden intensief contact met de gemeente Hilversum en onze gebruikers. De desbetreffende bezoekers maken het naar omstandig heden goed."


Uit de krant