Van linksaf: Jennie en Carin van Heelo Baby en Kinder met op de achtergrond Jan Boonstra zien de voordelen van de samenwerking.
Van linksaf: Jennie en Carin van Heelo Baby en Kinder met op de achtergrond Jan Boonstra zien de voordelen van de samenwerking. Foto: Bastiaan Miché

Sociale wasstraat van Heelo komt aardig op toeren

Bedrijven

HILVERSUM - Zijn wasstraat op welzijnsgebied is nog niet klaar, maar draait inmiddels behoorlijk goed. Jan Boonstra van Heelo heeft al een aantal samenwerkende organisaties onder het dak van de Oosterengweg 44 weten te krijgen.

En het draait goed. Maar daar moeten meer hulporganisaties en bedrijven bij, want hoe meer partijen erbij betrokken zijn, hoe beter zij Hilversummers met problemen kunnen helpen.

Het is donderdag. Dan is het uitgiftedag van de Voedselbank Gooi en Omstreken. Medewerkers zijn druk bezig met het vullen van de pakketten. Over een dik uur komen tientallen Hilversummers hun pakket ophalen.

Sinds vorig jaar april is de voedselbank gevestigd naast Heelo, het werkervaringsbedrijf van Jan Boonstra en Trynette van Gessel. Dat de 'bank' naar de Oosterengweg is gekomen past in het plaatje van Boonstra. Al tijden is hij bezig met zijn eigen Sociaal Plein, zodat Hilversummers die bijvoorbeeld in de schulden zitten op alle fronten geholpen kunnen worden.

Sleutelwoorden bij deze hulpvorm zijn 'laagdrempelig', 'concreet' en 'direct'.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant