Afbeelding
Archieffoto : Bastiaan Miché

Daders containerdiefstal crematorium spoorloos

Politie

HILVERSUM - De zoektocht naar de daders die vorige week bij de bouwplaats van Crematorium Laren een blauwe container vol met gereedschap hebben gestolen, heeft nog altijd niks opgeleverd. 

De brutale roof op het terrein waar momenteel door bouwbedrijf Jos van der Wardt wordt gebouwd, vond plaats ergens in de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 april. Pas de volgende ochtend zag het personeel van het Eemnesser bouwbedrijf hoe de dieven hebben toegeslagen op de bouwplaats tussen de Weg Over Anna's Hoeve en de Doctor Albert Schweitzerweg.

De hekken stonden open en alles was overhoop gehaald. Ook zagen ze een lege plek, waar eerst de blauwe container stond. "Het lijkt erop dat de hele container met inhoud op een vrachtwagen is geladen en weggereden", meldt de politie. 

Van der Wardt zelf spreekt van een brutale inbraak. Hij vermoedt dat de dieven woensdagavond tussen zes en tien uur hebben toegeslagen. "Ik kan me niet voorstellen dat het midden in de nacht is gebeurd; ze hebben de containers open staan slijpen."

Omdat ook de harnasgordels door de dieven waren meegenomen, kon het kraanwerk op de dag van de ontdekking niet doorgaan. "We hebben alles een dag moeten verschuiven. Maar we hoeven niet later op te leveren, het personeel is niet gestolen." Het crematorium opent eind dit jaar.

Getuigen gezocht
De recherche onderzoekt de zaak en wil graag in contact komen met getuigen die iets gezien hebben. Het is een vrij afgelegen gebied, maar mogelijk heeft iemand toch iets gezien of andere informatie over deze diefstal.  

Uit de krant