Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Veel enthousiasme bij Boomspiegeldag in postcodegebied 1215

Buurt / wijk

HILVERSUM - Na een succesvolle eerste editie die enthousiast werd ontvangen, hield buurtinitiatief HeiKracht op zaterdag opnieuw een Boomspiegeldag.

HeiKracht is sinds 2015 actief in postcodegebied 1215 en organiseert allerlei activiteiten die de wijk gezelliger, mooier en leefbaarder maken. Er is bijvoorbeeld een wandelclub en er wordt maandelijks samen gegeten met buurtgenoten.

Vorig jaar was voor het eerst de Boomspiegeldag en werden 50 boomspiegels in de omgeving van de Neuweg beplant. Dit jaar was het aantal inschrijvingen verdubbeld, en waren er een ook een aantal straten tussen de Diependaalselaan en de Kolhornsweg die meededen (zoals de J.P. Coenstraat).

De gemeente Hilversum leverde op een drietal uitgiftepunten in de wijk meer dan 1000 plantjes en 120 zakken potgrond af. De buren halen daar hun spullen op en gaan samen aan de slag om hum boomspiegels te beplanten.

Het doel voor HeiKracht is tweeledig: de wijk wordt er mooier van en er ontstaan allerlei nieuwe contacten tussen buurtgenoten tijdens de werkzaamheden. Er worden tips en gereedschap uitgewisseld, en  iedereen helpt elkaar om de boomspiegels te beplanten.

Het HeiKracht team is blij om te zien dat het idee aanslaat en ziet dit als aanmoediging om volgend jaar weer een grotere groep buurtgenoten te enthousiasmeren om mee te doen.

Uit de krant