Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Softbalploeg Hilversum Hurricanes mag zich instellen op lang seizoen

Sport

HILVERSUM - De softbalsters van de Hilversum Hurricanes zijn het seizoen voortvarend begonnen en zijn lijstaanvoerder in de eerste klasse A. De eerste vier duels, twee per wedstrijddag, werden gewonnen. Afgelopen zondag tegen het tweede team Olympia Haarlem eindigden wedstrijd 5 en 6 in een 9-5 overwinning en een 1-1 gelijkspel.

Het duel met Haarlem werd met scepsis tegemoet gezien. "De honk- en softbalbond staat om onduidelijke redenen toe dat in de eerste helft van de competitie speelsters van het eerste en tweede team mogen wisselen", verklaart teammanager Cees van Ancum. "Haarlem trad aan met een aantal speelsters uit Dames 1, waaronder een fors gebouwde, uit Amerika gehaalde pitcher."

Lastiger
De Hilversum Hurricanes hebben de missie om het 'vuiltje' uit het vorige seizoen weg te poetsen. Promotie naar de Silver League, het op een na hoogste niveau in Nederland, werd op slechts één punt gemist. "Dit seizoen wordt promoveren nog lastiger", vervolgt Van Ancum. "De beste vijf van beide eersteklassepoules spelen na een halve competitie in een promotiepoule en de winnaar daarvan moet dan nog een wedstrijd spelen tegen de nummer laatst uit de Silver League. Het wordt een lang seizoen: de beslissing valt pas eind september."

Coach Edwin Pieneman vult aan: "Het seizoen is pas net begonnen. Maar zolang je nog kans hebt op promotie blijven we erin geloven. Die beleving is er ook bij de speelsters en in vergelijking met het vorige seizoen constateer ik verbeteringen."

Lees verder in de digitale editie


Uit de krant