Foto: Fietsgilde 't Gooi

Oorlog of mediastad met fiets concreet maken

Cultureel

HILVERSUM - Het Fietsgilde is in 1998 opgericht op initiatief van de ANWB en bestaat uit vrijwilligers. Er zijn reguliere tochten volgens een vast rooster, maar ook op verzoek speciale fietstochten door de regio. Een voorbeeld is om thema's als de Tweede Wereldoorlog of Hilversum Mediastad concreet te maken met kinderen die die thema's op school behandeld hebben.

Nadat het Fietsgilde vorig jaar de tienduizendste deelnemer sinds de oprichting heeft mogen verwelkomen, is dit jaar het 20-jarig bestaan. Reden voor een speciale jubileumtocht op woensdag 2 mei. Voor deze tocht hebben zich reeds het maximale aantal van tachtig personen opgegeven.

De deelnemers aan de jubileumtocht hebben zich vooraf per e-mail moeten opgeven. Dit is echter een uitzondering, omdat er afspraken zijn gemaakt met verschillende horecagelegenheden. Gebruikelijk is dat deelnemers aan een tocht zich zonder aanmelding naar het startpunt zoals vermeld op www.fietsgilde.nl kunnen begeven.

De eerste reguliere tocht is zaterdag 5 mei naar de 'Soester Duinen', gevolgd door de nieuwe tocht 'Archeologie van Vecht en Venen' op woensdag 9 mei en tijdens het Nationale Molenweekend op zaterdag 12 mei door de 'Molentocht' langs de Vecht. Deze eerste drie tochten starten om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum bij het museum.

Het Fietsgilde wil met het oog op de continuïteit en ook door de groei graag in contact komen met vrijwilligers die gids willen worden. Informatie is te vinden op de website en is telefonisch te verkrijgen bij Annemarie Moorman (035-6232290) of Evert van de Wetering (06-21894092).

Uit de krant