Afbeelding
Foto: Gemeente Hilversum

Coalitieonderhandelingen Hilversum hervat

Politiek

HILVERSUM - Vertegenwoordigers van Hart voor Hilversum, D66, VVD en GroenLinks hebben donderdagavond - onder leiding van formateur Hans Haselager - de formatiegesprekken hervat. Het ging direct over de inhoud. 

Met de bijeenkomst werd een roerige week afgesloten. Eerst stopte de VVD de gesprekken met Hart voor Hilversum, GroenLinks en CDA, omdat de liberalen de samenwerking van de afgelopen vier jaar met D66 in het college een vervolg willen geven. 

Hart voor Hilversum, de grootste partij van Hilversum, ging daarom in gesprek met D66. Hoewel beide partijen niet bepaald vrienden waren de afgelopen jaren, kwam de lokale partij donderdag toch met het bericht dat het met D66 en de VVD wilde praten. Wel werd daar GroenLinks aan toegevoegd. 

Donderdagavond tijdens de eerste ontmoeting tussen deze vier fracties is vastgesteld dat het te vormen coalitieakkoord de volgende hoofdstukken gaat bevatten: 'Duurzaamheid, Klimaat en Groen', 'Wonen en Ruimtelijke Ordening', 'Zorg en Welzijn', 'Bereikbaarheid en Economie', 'Levendig en Veilig' en 'Buurten en Wijken'. Randvoorwaarden zijn 'Financien', 'Organisatie' en 'Omgeving'. 

De vier fractie brengen in de volgende bijeenkomst op dinsdag 1 mei hun inhoudelijke punten in voor de bovengenoemde hoofdstukken.

Uit de krant