American Football Hurricanes vs Lightning Leiden
American Football Hurricanes vs Lightning Leiden Archieffoto: Bastiaan Miché

Hilversum Hurricanes simpel voorbij Trojans

Sport

HILVERSUM - Hilversum Hurricanes heeft zondag revanche genomen voor de slechte wedstrijd en 26-20 nederlaag van een week eerder tegen Lelystad Commanders. In Spijkernisse waren de Hilversummers met 24-46 te sterk voor 010-Trojans.

Hurricanes ging voortvarend van start en kwam door een run van Joeri Blankenstein al snel 7-0 voor. Niet veel later maakte Guy van de Hazel er 14-0 van.

Vervolgens zaken Hilversum iets in en de Trojans maakte daar dankbaar gebruik van. De thuisploeg kwam terug in de wedstrijd, 6-14, maar al snel nam Hilversum het initiatief over. Door touchdowns van Maurice Tielen, Robin Hetharia en wederom Joery Blankenstein kwam de ruststand op 6-33.

In de tweede helft wist Joery Blankenstein nog zijn derde touchdown te maken, maar na deze 6-40 vonden de Hilversummers het wel goed. De wissels kwamen het veld in en het tempo ging flink omlaag.

De Trojans kwamen er nu een aantal keer goed door en wisten nog een paar touchdowns binnen te lopen. Hierdoor wisten de 010-Trojans de score nog dragelijk te maken: 24-46. 

In de eredivisie bezet Hurricanes nu de tweede plaats, achter Lelystad. Zaterdag 13 mei spelen deze twee teams tegen elkaar, in Hilversum. 

Uit de krant