Feestelijke opening Bever in Hilvertshof
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Anita Vedder binnen het 700 vierkante meter grote filiaal van Bever.
Anita Vedder binnen het 700 vierkante meter grote filiaal van Bever. (Foto: Bastiaan Miché)

Feestelijke opening Bever in Hilvertshof

  Bedrijven

HILVERSUM - Winkelcentrum Hilvertshof is weer een mooie onderneming rijker. Sinds een week is buitenspecialist Bever op de eerste verdieping te vinden. Komende zaterdag is de feestelijke opening van de winkel die op een oppervlakte van 700 vierkante meter meer dan 300 topmerken voor de buitenliefhebbers in het Gooi biedt.

Het is alweer, na het pand aan de Havenstraat, de tweede vestiging van de buitenwinkel in Hilversum. Het al veertig jaar oude Bever is als enige retailer in Nederland in de afgelopen jaren alleen maar gegroeid, in tegenstelling tot andere retailers in het Nederlandse straatbeeld, meldt het bedrijf trots.

Versterken
Bovendien is het niet zo dat het filiaal aan de Havenstraat verdwijnt. De twee winkels versterken elkaar alleen maar, leggen storemanager Anita Vedder en M&O-director Hidde van der Louw uit. Zo is de winkel aan de Havenstraat meer een 'destinationstore', met onder meer veel tenten, en die in het Hilvertshof eerder de 'citystore' met kleding en dagelijkse gebruiksartikelen. Oftewel: alle spullen die iemand nodig heeft om lekker naar buiten te gaan.

Dat Bever 'nu pas' in het vernieuwde winkelcentrum is gaan wonen en niet al vorig jaar toen de verbouwing klaar was, is volgens Bussumer Van der Louw een logische ontwikkeling. "Bij Bever openen we altijd gefaseerd winkels in het hele land."

Kans
Vedder was alweer tien jaar werkzaam in de retailsector toen zij een paar maanden terug de kans kreeg om in haar woonplaats Hilversum aan de slag te gaan. "Dit is een kans die ik niet kon laten schieten", zegt zij. En wie denkt dat Bever er puur is voor alleen de heel fanatieke bergbeklimmers en backpackers komt bedrogen uit, laat zij zien tijdens een rondgang over het in de winkel grijze pad 'door de verschillende werelden'. Ook voor de gewone wandelaars of fietsers is - voor jong en oud - in verschillende prijsklassen wel iets te vinden.

De eerste week - een soort proefperiode vlak voor de grote opening aankomende zaterdag - is goed verlopen, zegt zij. "Het is een prima locatie, wel merk ik dat mensen nog een beetje de weg moeten vinden. Maar zaterdag wordt echt knallen, we verwachten honderden bezoekers."

Actiecamera
Wat is er dan allemaal zaterdag? Nou, misschien is het een idee om ruim voordat de deuren open gaan aanwezig te zijn. De eerste klant krijgt namelijk een gratis GoPro Hero 6 black actiecamera ter waarde van 429 euro. De tweede klant betaalt slechts 10 euro voor deze actiecamera, de derde klant 20 euro, enzovoort. Daarnaast kunnen klanten de populaire Lowe Alpine Edge 18 rugzak t.w.v. € 49,95 die dag kopen voor maar 10 euro. Ook zijn er zowel in de winkel als op straat verschillende (kinder)activiteiten, waaronder ijsbijl hangen en kraak de kluis. Wie de kluis kraakt, wint 500 euro.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>