De Clemenskerk.
De Clemenskerk. Foto: Bastiaan Miché

Trampolinepark Clemenskerk in juli/augustus open

Bedrijven

HILVERSUM - Het veelbesproken en fel bekritiseerde trampolinepark in de Clemenskerk opent ergens eind juli/begin augustus de deuren. Dat zegt initiatiefnemer Saskia de Wit van Flight Deck 53.

Eerder dit jaar hoopte de Bussumse al in juni open te kunnen, maar door vertragingen bij de leveranciers komen de verschillende springtoestellen iets later - waarschijnlijk medio juni - aan. "En dan gaan we voor de opening nog proefdraaien met wat kinderen uit de buurt."

Juist vanuit die buurt rond het gebouw aan de Bosdrift is er veel verzet tegen de komst van zo'n springpark voor tieners. Buurtbewoners vrezen parkeeroverlast, verkeersonveilige situaties en bovendien, aldus de Vrienden van de Clemenskerk, past een trampolinepark niet in een monument dat voor miljoenen is gerestaureerd. Woedend waren zij ook toen er in hun ogen vrij plotseling tientallen bomen tegen de vlakte gingen om meer parkeerplaatsen te realiseren.

De gemeente staat echter achter het initiatief van De Wit. En ook de bezwaarschriftencommissie stelde eind vorig jaar de zorgen vanuit de buurt wel te begrijpen, maar verklaarde alle bezwaren van buurtbewoners over het effect op de leefbaarheid, de toename van het verkeer en de geluidsoverlast ongegrond.

De Wit zelf maakt zich er inmiddels niet zo druk meer om. De rel is immers een zaak tussen de buurt en de gemeente. Ze heeft er dus niet zo veel mee te maken en staat in haar recht, zegt zij.

Bovendien, aldus de Bussumse, verneemt zij steeds meer positieve geluiden uit die buurt. "Een mevrouw van 80 bijvoorbeeld vertelde me dat ze eerst bezwaar aantekende, maar zich nu heeft teruggetrokken. Veel mensen zeggen dat het tijd wordt dat er iets in de kerk gebeurt. En heel veel mensen staan er neutraal in. Ze zijn niet voor en niet tegen."

Wel is De Wit van plan om een meedenkgroep uit de buurt in het leven te roepen. Ook komt er nog een informatieavond. Toch weet ze dat het verzet niet over zal gaan. "Ik heb op allerlei manieren contact gezocht met de Vrienden, maar je kunt nu eenmaal niet iedereen tevreden stellen."

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Monument in tuin Vituskerk: ‘Geweld eindigt waar respect begint’ Mensen gisteren
Afbeelding
Alle eer voor Meijndert Ruitenberg bij zijn afscheid als voorzitter van De Geus Buurt & wijk 27 sep, 07:00
Afbeelding
Bejaarde Hilversumse gewond na betrappen inbreker Politie 26 sep, 17:44
Logo
Afbeelding
'De regen stoort mij niet hoor' Sociaal tuinieren tijdens Nationale Burendag in Hilversum: de ontmoeting is het allerbelangrijkste Buurt & wijk 26 sep, 17:00
Logo
Afbeelding
Geslaagde editie Vestival Vocaal Bonte mix van twintig Gooise koren zingt voor groot publiek in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:45
Afbeelding
‘Gevaar’: Hilversum haalt omgekeerde vlaggen weg Buurt & wijk 26 sep, 14:30
Logo
Afbeelding
Eerste buurtfestival in achtertuin St. Vituskerk Meer groen, een egelsnelweg en nieuw wijkcentrum: bewoners Kleine Rome hebben allerlei ideeën Buurt & wijk 26 sep, 13:00
Afbeelding
Tim Knol treedt op in Platenhuis ‘t Oor Bedrijven 26 sep, 11:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief