Het Hilvertshof zoals het er na de opknapbeurt uitziet.
Het Hilvertshof zoals het er na de opknapbeurt uitziet. Foto: Bastiaan Miché

Vernieuwd Hilvertshof in de running voor NRW Jaarprijs

Bedrijven

HILVERSUM - Blijft de NRW Jaarprijs in Hilversum? Die kans bestaat, want winkelcentrum Hilvertshof is een van de genomineerde voor de NRW Jaarprijs 2018.

Vorig jaar september ging deze prijs naar winkelcentrum Kerkelanden. De grootse verbouwing van bijna drie jaar pakte goed uit, want de Nederlandse Raad voor Winkelcentra (NRW) kende tijdens het jaarlijks congres de prestigieuze prijs, ook wel de Oscar onder de winkelcentra genoemd, de prijs toe aan Dela Vastgoed (eigenaar van het winkelcentrum).

Ditmaal is het Hilversthof genomineerd. Het vorig jaar op 13 juni geopende en flinke opgeknapte winkelcentrum is een van de vijf kanshebbers op de NRW Jaarprijs. Van 2015 tot ver in 2017 is het Hilversumse winkelcentrum in het dorp grondig verbouwd. Eigenaar Kroonberg Groep zou zo'n 25 miljoen euro in de opknapbeurt hebben gestopt.

Volgens de NRW heeft Hilversum met het vernieuwde Hilvertshof zijn voormalige positie als belangrijkste winkel- en vrijtijdsbestemming terug. En er is nu sprake van een kwalitatief hoogwaardig en uitnodigend winkelgebied. 

Naast het Hilversumse winkelcentrum dingen de Catharinasteeg in Leiden, De Barones in Breda (ook van de Kroonenberg Groep), De Koningshoek in Maassluis en Koedijkslanden in Meppel mee naar de award. Donderdag 20 september wordt in Theater Amsterdam bekend of de prijs in Hilversum blijft of niet.

Uit de krant