Begin september moet Zwembad Kerkelanden klaar zijn
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Shiva de Winter met een aantal werknemers voor het zwembad van 17,5 bij 7,5 meter.
Shiva de Winter met een aantal werknemers voor het zwembad van 17,5 bij 7,5 meter. (Foto: Bastiaan Miché)

Begin september moet Zwembad Kerkelanden klaar zijn

  Bedrijven

HILVERSUM - Dat het zwembad in Kerkelanden over een goede vijf weken klaar moet zijn, valt nog niet te bevatten. Na een lange en onstuimige rit in de achtbaan om überhaupt te mogen beginnen op de Franciscusweg is het voor Shiva de Winter en zijn medewerkers allemaal nog een beetje onwerkelijk. En wie er een kijkje neemt, ziet dat er nog bergen werk te verrichten zijn. "We zijn echt aan het aftellen", aldus de directeur.

Momenteel is de Franciscusweg 229 een grote bouwplaats. Bouwvakkers zijn druk in de weer op de eerste etage. De zwembak van 17,5 meter bij 7,5 meter, gevuld met water, zit er al in, maar deze is afgedekt, zodat de professionele klussers het plafond kunnen doen. Aan de andere kant heeft de tegelzetter binnen een mum van tijd een muur betegeld. Het kleurenpatroon, dat door het hele bad zichtbaar wordt, is hier al een klein beetje te zien.

Verhuizing
Vorige week was de verhuizing van het kantoor. De Havenstraat is verlaten. Overal staan verhuisdozen In het nieuwe en ruime onderkomen op het industrieterrein in Kerkelanden. Draden hangen nog los, de airconditioning is er nog niet, maar alles draait al wel, merkt De Winter op.

Aftellen
"We zijn echt aan het aftellen. Moet je voorstellen over vijf weken is het klaar en na het jaar dat wij achter de rug hebben, is iedereen een beetje zenuwachtig. Langzaam bouwt het op: het gaat gebeuren."

Beter aanbod
Naast aanzienlijk meer ruimte dan bij Heideheuvel - onder meer eigen douches en kleedruimte voor het eigen personeel - kunnen ze nu bij De Winter Sport het eigen bad zeven dagen per week gebruiken voor zwemlessen en nog veel meer. "In alle jaren dat we bezig zijn met zwemlessen kunnen we nu met een beter aanbod komen en onze klanten meer flexibiliteit bieden. Lang was er het gevoel dat je niet kunt groeien, terwijl je weet dat er behoefte aan is", aldus De Winter.

Impact
Een langverwachte droom komt uit op de Franciscusweg 229. Daar is hard voor geknokt. In de tijd dat De Winter in de clinch lag met de gemeente is zijn personeel (in totaal 35 medewerkers), ouders en kinderen 'heel loyaal' geweest, merkt de ondernemer op. Nadat hij uit Heideheuvel moest uitwijken naar Maarssen en nu naar Huizen en Baarn, omdat er nog geen groen licht was voor het eigen bad, heeft hij altijd veel steun gehad. "Ik heb die impact niet altijd meegekregen, maar ik ben er heel blij mee", zegt hij nu.

Opening
Maandag 3 september wil De Winter starten. Een paar dagen later hoopt hij de officiële opening te kunnen houden. Maar hij houdt een grote slag om de arm. Hij heeft geleerd altijd rekening te houden met een mogelijke tegenslag of vertraging.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>