Zware veroudering bedrijventerreinen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het bedrijventerrein aan de Korte Noorderweg is verouderd.
Het bedrijventerrein aan de Korte Noorderweg is verouderd. (Foto: Bastiaan Miché)

Zware veroudering bedrijventerreinen

  Bedrijven

HILVERSUM - Een fors aantal bedrijventerreinen in het Gooi en de Vechtstreek kampt met (zware) veroudering. De boel weer op de rit te krijgen, gaat miljoenen kosten. Het bedrijventerrein Korte Noorderweg in Hilversum is een van de vier zwaar verouderde bedrijventerreinen in het Gooi en de Vechtstreek waar zware ingrepen noodzakelijk zijn.

Dat staat in het rapport 'Herstructureringsopgave bedrijventerreinen MRA. Regiorapport Gooi en Vechtstreek' van adviesbureau Stec Groep. Bij elkaar zijn er 26 terreinen (samen goed voor 345 hectare) onderzocht. Hilversum is samen met Weesp koploper met respectievelijk 90 en 95 hectare oppervlakte. De regio heeft (op termijn) slechts 11 hectare extra beschikbaar voor bedrijventerreinen en daar zit Crailo (5 hectare) al bij. Het aanbod in de regio is daarmee zeer krap te noemen. En doordat Weesp over enkele jaren deel uitmaakt van de gemeente Amsterdam zal dat percentage bedrijvengrond alleen maar afnemen.

Wat betreft het aantal banen nemen de bedrijventerreinen bijna een kwart van alle banen in het Gooi en de Vechtstreek voor hun rekening. Van de 26 bedrijventerreinen vallen er zeven - waaronder het Media Park (24,6 ha) en Kerkelanden (19 ha) - in de hoogste categorie. Deze zijn dus nauwelijks verouderd. Bij de Liebergerweg, Havenkwartier, Mussenstraat, Oude Amersfoortseweg en Zeverijnstraat zijn de eerste scheurtjes al waargenomen.

En samen met de Reeweg in Wijdemeren en de Nijverheidswerf en Nieuwe Vaart in Gooise Meren scoort de Korte Noorderweg het minst. "Het gaat in totaal om circa 82 hectare waar ingrepen zoals (zware) revitalisering aan de orde kunnen zijn", aldus de onderzoekers, die daaraan toevoegen dat bij een groot deel van de iets betere bedrijventerreinen de veroudering al wel merkbaar is.
En dus moet men in deze regio aan de bak, is de conclusie, met name in Wijdemeren, maar ook in Hilversum en Gooise Meren. Van het totale terreinenoppervlak kampt een kwart met (zware) veroudering.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>