Het gesprek met de burgemeester is een voorbeeld van de samenwerking van Enter Media en GooiTV.
Het gesprek met de burgemeester is een voorbeeld van de samenwerking van Enter Media en GooiTV. Foto: Gooi en Eembode

Gooi en Eembode wil samenwerking met GooiTV in Hilversum uitbreiden

Bedrijven

HILVERSUM - Samenwerken doen ze al, GooiTV en Enter Media. In Hilversum breiden ze hun krachtenbundeling graag verder uit. Wat beogen de lokale omroep en de uitgever van onder meer De Gooi en Eembode met hun samenwerking?

Opvallend lokaal medianieuws was het zonder meer, het bericht in De Gooi en Eembode van 16 augustus: dat GooiTV (de lokale omroep van Gooise Meren en Wijdemeren) bij het Commissariaat voor de Media een aanvraag deed voor een zendmachtiging in Hilversum. Ook RTi en 6FM, nu opererend onder de naam NH Gooi, dingen naar die felbegeerde zendmachtiging.

Doelgroepen bereiken
“De versnippering van lokale media in 't Gooi is groot. Wil je zaken professioneler aanpakken, zul je krachten moeten bundelen”, stelt Ruud Bochardt van GooiTV. De Hilversummer doet dat al met Enter Media, de uitgever van deze krant, en nog zes lokale nieuwskranten in Gooi en Vechtstreek. “Dat past in de visie van een moderne, complete, journalistieke organisatie die kan beschikken over meerdere distributiekanalen, zodat je meerdere doelgroepen kunt bereiken.”

Als voorbeeld noemt Bochardt 'Het gesprek met de burgemeester'. Sinds januari 2017 interviewt Ingmar Meijer van De Gooi en Eembode met regelmaat burgemeester Pieter Broertjes over actuele zaken voor de camera van GooiTV. Het gesprek wordt via GooiTV uitgezonden, staat zowel bij de omroep als de krant online én levert nieuwsartikelen op in De Gooi en Eembode.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant