Flexwerkers worden zichtbaar door kerstborrel 'Je bent zelf een collega'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Iris Schultheiss en Geert-Jan van Dijken zijn twee van de initiatiefnemers voor een kerstborrel voor zzp'ers .
Iris Schultheiss en Geert-Jan van Dijken zijn twee van de initiatiefnemers voor een kerstborrel voor zzp'ers . (Foto: Bastiaan Miché)

Flexwerkers worden zichtbaar door kerstborrel 'Je bent zelf een collega'

  Bedrijven

HILVERSUM - Je ziet ze zitten in hippe koffietentjes. Driftig tikkend op hun laptop. Of aan de keukentafel. Zo'n zesduizend zzp'ers telt Hilversum. Harde werkers zonder collega's. Verlangen zij niet naar een kerstborrel? Een eindejaarstoespraak van de directeur? Een kerstpakket?

Geert-Jan van Dijken van De Grossierderij en de Stookplaats denken het antwoord daarop te weten en organiseren donderdag 13 december de kerstborrel 'Je bent zelf een collega'.

Samen met Michiel van der Deijl, Michiel Andrea en Gemma Siegersma bedachten de enthousiaste Hilversummers de bijeenkomst die wordt gehouden op De Stookplaats op Werf35. "Ik speelde langer met het idee om een netwerkborrel te organiseren voor creatieve zelfstandigen, maar dan niet zo'n stijve bijeenkomst. Gewoon losjes, om elkaar beter te leren kennen. Ik kwam in contact met de Stookplaats en al snel werd het plan van de kerstborrel geboren", vertelt de eigenaar van de creatieve werkplaats aan de Kerklaan.

Sinds twee jaar verhuurt hij in het vernieuwde pand achter de Sint Vituskerk ruimtes aan bedrijven en per 1 januari gaat De Grossierderij ook werkplekken aan flexwerkers aanbieden.

Sponsoring
Anita Boerkamp, relatiemanager van Mediabedrijven en Creatieve Industrie Gemeente Hilversum was meteen enthousiast en hielp met het leggen van links en sponsoring. Bedrijven die door het vijftal werden benaderd, waren net zo opgetogen. "Castanea Makelaars bijvoorbeeld heeft een mooi bedrag gedoneerd waarvan we cadeautjes voor in het kerstpakket kunnen kopen", vertelt Van Dijken.

Kerstpakket
De eerste honderdvijftig zzp'ers die zich via www.destookplaats.nl/je-bent-zelf-een-collega aanmelden voor de borrel, krijgen zo'n kerstpakket. Maar naast het kerstpakket zijn alle ingrediënten in huis voor een geslaagde kerstborrel. Zo is er een kerstquiz in elkaar gedraaid, wordt er erwtensoep en een borrel geserveerd en krijgen de aanwezige flexwerkers een heuse speech om het jaar goed af te sluiten. En natuurlijk is de Stookplaats gehuld in winterse sferen en knettert de open haard.

Winter Wonder Werf
De Stookplaats is daarmee vast begonnen. "Komende zaterdag organiseren we voor de derde keer Winter Wonder Werf op Werf35. Een evenement voor jong en oud. Iedereen is van 14.00 tot 23.00 uur welkom, de toegang is vrij", promoot de Hilversumse het winterse evenement.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>