Drogisterij terug in de Hilversumse Meent
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Tijdens de opening werd er uiteraard ook getrakteerd.
Tijdens de opening werd er uiteraard ook getrakteerd. (Foto's: Bastiaan Miché)

Drogisterij terug in de Hilversumse Meent

  Bedrijven

HILVERSUM - Feest in de Hilversumse Meent dinsdag. Aan de vooravond van het 'heerlijk avondje' opende Trekpleister haar 200ste winkel in het al ellenlang leegstaande pand in het winkelcentrum. Daardoor beschikken inwoners van de wijk eindelijk weer over een drogisterij nadat zij maanden achtereen moesten uitwijken naar Bussum of Hilversum.

Bij de feestelijke opening mocht ook de 200ste klant een minuut lang naar hartenlust 'sintshoppen'. Shanali Wongsondro was de gelukkige. "Ik was totaal verrast toen bleek dat ik de 200ste klant was en ik mijn winkelmandje een minuut lang met allerlei producten mocht vullen. Met Sinterklaas voor de deur is dat natuurlijk geweldig. Ik weet zeker dat ik hiermee veel mensen op sinterklaasavond erg blij zal maken."

Het Vergeten Kind
Daarnaast was niemand minder dan de goedheiligman zelf in de nieuwe winkel aanwezig om uit handen van filiaalmanager Marc Frijn een cheque van 1.000 euro te ontvangen. Met dit bedrag helpt Trekpleister de Stichting Het Vergeten Kind om zo veel mogelijk wensen uit te laten komen. Het Vergeten Kind is er voor alle kinderen in Nederland die niet de kans krijgen om kind te zijn doordat ze worden ingesloten door zorgen, problemen en traumatische gebeurtenissen in de thuissituatie.

Tekst gaat verder onder de foto.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de inwoners van de wijk weer beschikken over een drogisterij. Dat vindt ook bezoekster Janny Leijdekker. "Anders moest je naar Bussum, nu ben je zo hier. Je merkte ook wel dat er veel vraag naar was. En het ziet er prachtig uit."

Met de komst van de Trekpleister komt er direct meer leven in het lange tijd toch best triest ogende winkelcentrum. De leegstand wordt direct fors minder.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>