Geen protest zwemschoolhouder in raadhuis
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Geen protest zwemschoolhouder in raadhuis

  Bedrijven

HILVERSUM - Zwemschoolhouder Shiva de Winter is momenteel weer in gesprek met de gemeente om tot een oplossing te komen voor de problemen rondom zijn zwembad aan de Franciscusweg. Ondertussen roept hij ouders van zwemleerlingen op komende woensdag tijdens de gemeenteraadsvergadering niet naar het raadhuis te komen voor een protest.

Eerder kondigde De Winter wel aan kabaal te zullen maken. Nu komt hij daarop terug. "We zijn van mening, dat door de rust te bewaren, we momenteel meer met de gemeente zullen bereiken dan door het voeren van actie", schrijft hij in een brief aan alle ouders.

De Winter luidde onlangs de noodklok toen bleek dat het hem niet ging lukken om Autobedrijf Klokker, gevestigd in de kelder van 'T Gooische Bad, voor 1 januari uit te kopen. Dat was vanwege de verkeersveiligheid één van de voorwaarden in de voorlopige vergunning van de gemeente aan De Winter. De ondernemer voelde zich bovendien tegengewerkt door de gemeente toen hij geen uitstel kreeg om Klokker uit te kopen.

Wethouder Floris Voorink, die over de vergunningen gaat, uitte op zijn beurt felle kritiek op De Winter en verweet hem niet-professioneel ondernemerschap. Ook eigenaar Edwin Klokker van het autobedrijf meldde dat hij al maanden niets meer van De Winter had vernomen. 

Inmiddels benadrukt De Winter dat prioriteit nummer 1 momenteel is het continueren van de zwemlessen en andere zwemactiviteiten. De leerlingen en zwemveiligheid van de vele kinderen mogen onder geen geding in gevaar gebracht worden, meldt hij. Het zwembad gaat dan ook niet dicht op 1 januari. Ondertussen is de zwemschoolhouder met de gemeente in gesprek om te kijken naar alternatieve huisvestingsruimte voor Klokker. "Hier moet de garagehouder zich natuurlijk zelf ook in kunnen vinden", schrijft hij. 

Wat betreft de verkeersveiligheid - dat is immers de reden waarom De Winter Klokker moet uitkopen - schrijft de zwemschoolhouder dat er sinds de opening van het zwembad in september nog geen enkele meldingen van overlast bij het bestuur van ondernemersvereniging Hilversum Zuid-West zijn binnengekomen. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>