Twee Hilversumse restaurants vermeld in Chinese Michelingids

  Bedrijven
Ewan Liu.
Ewan Liu. (Foto: De Mangerie.)

HILVERSUM - In de allereerste Michelingids ooit gericht op de Kantonese (Chinese) keuken, die recent is verschenen, staan maar liefst twee Hilversumse restaurants: De Mangerie en Royal Mandarin.  

De betreffende gids heet 'Fine Cantonese Food by the Michelin Guide 2018 – 2019' en vermeldt ruim 290 restaurants wereldwijd die de Kantonese keuken vertegenwoordigen. Alle vermelde restaurants zijn gelegen in vijftien landen; in Azië, Europa en de Verenigde Staten.

In totaal kregen 78 restaurants een of meer Michelinsterren toebedeeld. Het is opmerkelijk, dat in deze nieuwe Michelingids maar liefst acht Nederlandse restaurants zijn opgenomen en daarvan dus twee uit Hilversum.

Eigenaresse Ewan Liu van Chinees specialiteitenrestaurant De Mangerie, aan de Diependaalselaan, is met recht en reden trots op deze eervolle vermelding. Haar restaurant wordt in de gids onder meer omschreven als 'een uitstekend restaurant waar je smaakpapillen op reis gaan door meerdere Chinese streken'. In 2016 won Ewan Liu tijdens het in Rotterdam gehouden World Championship Chinese Cuisine in twee categorieën een zilveren medaille.

Meer berichten