'Financiële oorlog met De Winter Sport'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De werkzaamheden bij de Sligro vlakbij het zwembad zijn in gang gezet.
De werkzaamheden bij de Sligro vlakbij het zwembad zijn in gang gezet. (Foto: Bastiaan Miché)

'Financiële oorlog met De Winter Sport'

  Bedrijven

HILVERSUM - "Er zijn op dit moment ontwikkelingen gaande vanuit de gemeente Hilversum die wij als ronduit asociaal bestempelen. De situatie die zich nu voordoet is er vooral op gericht om de heer De Winter financieel klem te zetten. De gemeente vertoont geen enkele bereidwilligheid en/of medewerking om tot een normale onderlinge verstandhouding te komen."

Dat schrijven enkele ouders wier kinderen zwemles krijgen of kregen bij De Winter Sport in 't Gooische Bad aan wethouder Floris Voorink. Aanleiding is de al maanden durende soap tussen zwemschoolhouder Shiva de Winter en de gemeente.

De Winter kon na veel gedoe eindelijk het kleinschalige bad aan de Franciscusweg openen, maar gaf onlangs aan niet te kunnen voldoen aan de eis van de gemeente om voor 1 januari Garage Klokker (gevestigd in de kelder van het pand) uit te kopen en vroeg uitstel.

Echter, aldus de zwemschoolhouder, de bouw heeft alle tegenslagen gehad die het kon hebben en het zwembad is dan ook nog steeds niet helemaal klaar. De Winter loopt vanwege alle ellende op tegen een schadepost van bijna vijf ton.

De Winter stelde vervolgens dat de gemeente hem alleen maar tegenwerkte. Wethouder Floris Voorink reageerde op zijn beurt not amused en stelde dat De Winter zijn zaakjes niet op orde heeft. Maar dat is niet het probleem van de gemeente, aldus de wethouder eind vorige maand, daaraan toevoegend dat de datum van 1 januari 2019 een harde afspraak is.

Overigens gaf Voorink daarbij wel aan dat er onder het genot van een kop koffie samen met De Winter gezocht zou worden naar een oplossing.

Maar dat van die kop koffie staat nog steeds, zegt De Winter nu. Ook op de stukken die hij heeft opgevraagd middels een WOB-verzoek (Wet Openbaar Bestuur) heeft hij nog geen reactie gehad. Daarin hoopt hij onder andere antwoord te krijgen op de vraag waarom het zwembad bij Heideheuvel - waar hij jarenlang lesgaf en vanwege nieuwbouw moest vertrekken - er nu toch nog steeds blijkt te staan. En dus neemt zijn wantrouwen richting het grote gele raadhuis alleen maar toe. Dagelijks, zegt hij, krijg hij mails van ongeruste ouders.

Laatste ontwikkeling in de soap is de offerte (kosten 18.000 euro) die De Winter van de gemeente ontving voor de aanpassing van het trottoir bij de naast het zwembad gelegen Sligro en het aanpassen van het fietspad. Wanneer De Winter snel zou tekenen, konden de werkzaamheden direct starten en al dit jaar klaar zijn.

De Winter tekende niks, maar zag tot zijn stomme verbazing dat dinsdag de werkzaamheden in gang zijn gezet. "Door de huidige gang van zaken voelt het alsof de gemeente een financiële oorlog met De Winter Sport wil voeren en het bedrijf daarmee financieel probeert uit te putten", aldus De Winter.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>