[Foto's] Gooische Bierbrouwerij breidt capaciteit nu al uit: 'Dat hadden wij niet voorzien'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché
Foto's

Gooische Bierbrouwerij breidt capaciteit nu al uit: 'Dat hadden wij niet voorzien'

  Bedrijven

HILVERSUM - Een opmerkelijk tafereel bij MOUT woensdagmorgen. Voorbijgangers troffen daar vier nieuwe ketels voor elk 2000 liter bier aan. De daar eveneens gevestigde Gooische Bierbrouwerij breidt haar capaciteit namelijk uit van 200.000 liter naar 300.000 liter. De komende week worden de ketels geïnstalleerd en in gebruik genomen.

De foodhal is van meet af aan een groot succes en is een groot afnemer van het Gooise bier. Maar juist de vraag naar de bieren uit de andere Gooise dorpen hebben de brouwers doen besluiten om de extra ketels te plaatsen. "We hebben wel wat rekening gehouden met uitbreiding. Dat dit na anderhalf jaar al nodig zou zijn, dat hadden wij niet voorzien", vertelt mede-eigenaar Guido de Wit lachend.

Gooisch Blond en Gooische Bubbel zijn de meest populaire bieren, vervolgt de mede-eigenaar. " Onze klanten genieten er zelf van, maar vaak worden ze ook meegenomen naar vrienden en familie buiten het Gooi. Elke week brengen wij de bieren rond bij slijters, uitspanningen en restaurants in het Gooi. Inmiddels hebben ook de Albert Heijns, Gall & Galls en Jumbo's in Laren, Blaricum, Naarden, Bussum en Huizen de bieren omarmd."

De bierbouwerij heeft er veel fans bijgekregen, sinds de stap naar eigen ketels in 2017 werd genomen. Bewoners en bezoekers komen in Mout kijken hoe het wordt gebrouwen en dan worden vaak de diverse bieren geproefd.

Inmiddels zijn er al veertien verschillende bieren gebrouwen. Eind december is er weer een nieuw seizoenbier gelanceerd 'Gooische Winter' genaamd. "Een heerlijk verwarmend bier voor bij een knapperend haardvuur", vertelt brouwmeester en mede-eigenaar Gijs Troost vol trots. Het loopt inmiddels storm, dus of het bij deze uitbreiding blijft, is nog wel een vraag.   

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>