Trampolinepark Clemenskerk draait op volle toeren
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Zaterdag was er een Flight Night Jump Party.
Zaterdag was er een Flight Night Jump Party. (Foto: Bastiaan Miché)

Trampolinepark Clemenskerk draait op volle toeren

  Bedrijven

HILVERSUM - Feest in de Clemenskerk zaterdagavond tijdens de zogenaamde Flight Night Jump Party. "Iedereen genoot", kijkt eigenaar Saskia de Wit van het trampolinepark, Flight Deck53 genaamd, terug. "Er kwamen veel bekende gezichten. Het valt namelijk op dat veel kinderen die hier komen springen weer terugkomen. Mensen zien dit ook echt als een sportschool, een plek voor kinderen die veilig willen leren springen."

En dat was vooraf ook precies de bedoeling van De Wit en haar medewerkers. Daarnaast weten scholen en buitenschoolse opvanglocaties het rijksmonument aan de Bosdrift - al is de ingang nu aan de andere kant van het gebouw - steeds beter te vinden.

En buiten de schooltijden om blijkt het springpark een uitstekende plek voor kinderfeestjes. "We lopen precies op de begroting, hebben ook een goede kerstvakantie gedraaid", aldus De Wit. "We zijn ook super onderscheidend qua locatie natuurlijk en mensen zijn heel blij met onze toezichthouders. Als het druk is, zorgen zij dat alles veilig is. Op rustige momenten geven zij de nodige tips aan de springers. En je merkt ook dat het wat oplevert. Mijn buurjongen bijvoorbeeld was iets aan de dikke kant en is door het springen tien kilo afgevallen en hartstikke fit geworden."

Ook opvallend: het springpark kreeg recent nog bezoek van een Japanse televisieploeg die een trip maakt langs plekken met een bijzondere herbestemming. Want wie had een paar jaar geleden gedacht dat in de voor miljoenen euro's gerestaureerde kerk kinderen en jongeren zich nu sportief konden uitleven?

Het plan leidde vooraf dan ook tot een hoop gedoe. Een groot aantal buurtbewoners vreesde parkeer- en verkeersoverlast in de toch al drukke wijk (vlakbij de winkels aan de Gijsbrecht) en kraakte ook de late openingstijden in de weekenden, met als mogelijk gevolg de geluidsoverlast. Bovendien, was de gedachte, zou eigenaar BOEi na de restauratie de kerk een cultureel-maatschappelijke bestemming geven.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>