Hotel in pand Bever aan de Havenstraat
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: Bastiaan Miché

Hotel in pand Bever aan de Havenstraat

  Bedrijven

HILVERSUM - Er zijn serieuze plannen voor een hotel in de Havenstraat. De in Loosdrecht gevestigde DdeG Groep wil dit namelijk realiseren in het pand waarin nu nog Bever zit. De outdoorspecialist, ook gevestigd in het Hilvertshof, gaat daar weg.

Eigenaar Don de Graaf van DdeG bevestigt de plannen, waarover in de Havenstraat en in het raadhuis enthousiast op is gereageerd. Overigens zijn de plannen nog allesbehalve concreet. Het duurt ook nog wel even voordat het hotel er daadwerkelijk is. Bever heeft nog een contract voor twee jaar en daarnaast duurt het nog enige tijd voordat het gehele vergunningentraject (en alles wat daarbij komt kijken) is afgerond.

Het hotel - met pakweg dertig kamers - moet straks ondergeschikt zijn aan de Havenstraat en het centrum, zegt De Graaf. Hij denkt aan een concept dat DdeG ook heeft in Utrecht en voor Hilversum vernieuwend is. Bovendien moet het de Havenstraat - waar nogal wat leegstand en verloop is - een impuls geven. "Er zijn daar echt wel mogelijkheden."

Plantenzuil

Ondertussen proberen ook de ondernemers in de Havenstraat en Vaartweg, verenigd in HavenVaart, de boel op te leuken. Woensdag was er in ieder geval een bescheiden feestje. Met de onthulling van de eerste plantenzuil gaf wethouder Wimar Jaeger de aftrap van het zogenaamde groenproject. 

De smalle zuil, zodat er genoeg ruimte op de trottoirs overblijft, is de eerste van een pilot van drie zuilen, meldt straatmanager Annemarie van Lieshout. In de loop van het jaar zullen er nog veertien, verspreid door de straten, volgen. "De zuilen van cortenstaal zullen voorzien worden van groenblijvende planten. Doel is een betere, 'groenere', uitstraling en de straat aantrekkelijker maken." Het project is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente en HavenVaart. Het initiatief kwam van Eva Vos van de kapsalon. De gemeente heeft het opgepakt en betaalt het project.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>