Ondernemer Peter Verkerk stopt met RC Modelbouw Modelsport Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Na bijna twintig jaar stopt Peter Verkerk met zijn hobbywinkel.
Na bijna twintig jaar stopt Peter Verkerk met zijn hobbywinkel. (Foto: Bastiaan Miché)

Ondernemer Peter Verkerk stopt met RC Modelbouw Modelsport Hilversum

  Bedrijven

HILVERSUM - Sneller dan gedacht sluit Peter Verkerk de deuren van de Bussumerstraat 25. Met pijn in het hart stopt hij met de hobbywinkel RC Modelbouw Modelsport Hilversum. "Het is niet lonend meer en dan is het belangrijk om op tijd te stoppen", aldus de Hilversummer.

Hij is geen topsporter, dus stoppen op het hoogtepunt van zijn carrière is niet nodig. Eerlijk gezegd had Verkerk allang moeten stoppen met zijn hobbywinkel, want na de eerste crisis, zo rond 2008, is het bergafwaarts gegaan. "Maar ik heb het echt goed gehad. Het ging als een speer in de hoogtijdagen van modelbouw. Dat was de tijd dat mensen met modelauto's gingen racen en dat de clubs uitpuilden met leden. En in de winkel stonden ze voordat we opengingen in de rij en had ik drie man tegelijk nodig achter de kassa", dist de Hilversummer op.

De ondernemer begon in 2000 in Hoofddorp. Zonder ervaring in modelbouw nam hij daar een zaak over. In 2011 verhuisde Verkerk met zijn hobbywinkel naar zijn woonplaats Hilversum, naar de Bussumerstraat 25.

In de tussentijd zorgden webwinkels al voor hevige concurrentie. Dat zorgde jaarlijks voor financieel grote klappen. Maar vooral de afnemende interesse in radiografische auto's en vliegtuigen is de grootste reden dat het niet meer loont. "In de zomer bouwde ik altijd een buffer op voor de winter, maar afgelopen zomer is de omzet omlaag gegaan, waardoor ik nauwelijks een buffer had."

Vanaf dat moment is de 55-jarige Verkerk gaan nadenken. Voorzichtig polste hij of hij elders een baan kon krijgen, zodat hij aan het einde van dit jaar met de winkel zou kunnen stoppen. Tot zijn eigen verbazing heeft hij nu al nieuw werk gevonden.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>