[Advertorial] Natuurlijke en eerlijke producten bij foodbar Koffie&JIJ
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
René Bergsma: 'Zeventig procent van de producten is biologisch ingekocht.'
René Bergsma: 'Zeventig procent van de producten is biologisch ingekocht.' (Foto: Bastiaan Miché)
Advertorial

Natuurlijke en eerlijke producten bij foodbar Koffie&JIJ

  Bedrijven

HILVERSUM - Natuurlijk, biologisch en eerlijk. Dat is de beste omschrijving van de producten van het onlangs geopende Koffie&JIJ aan de Kerkstraat. Naast de vele soorten koffie, thee en gezonde sapjes en smoothies kan de bezoeker - 'JIJ' dus - er terecht voor zeer verschillende hapjes die net even anders zijn dan elders. "Een broodje kroket kom je bij ons niet tegen", aldus eigenaar René Bergsma.

De 29-jarige Huizer werkt al bijna zijn halve leven in de horeca, op een uitstapje in de supermarktwereld na. En nu heeft Bergsma in het centrum van Hilversum een plek gevonden waar hij zijn concept tot uiting kan brengen. "Het is een goede locatie, midden in het centrum, met bovendien een grote opslagruimte", vertelt hij. "En verder heb je met de Kerkbrink een leuk plein en hieromheen leuke winkels."

Bergsma ontdekte het pand - waar voorheen een kledingwinkel in zat - in mei/juni vorig jaar en kreeg de sleutel in november. Na een grondige verbouwing van drie maanden is Koffie&JIJ nu voor 95 procent klaar, vertelt hij. Er is natuurlijk ook altijd weer ruimte voor verbetering.

Duidelijk is wel dat de zaak fris en gemoedelijk oogt en een plek is om gezellig te ontbijten of lunchen. Maar ook één waar mensen van achter hun laptop (onder het genot van bijvoorbeeld een goede kop koffie) kunnen werken.

Duidelijk is dus dat Koffie&JIJ veel meer is dan alleen een koffiezaak. Natuurlijk, de immer versgebrande koffie neemt een belangrijke positie in binnen de eigentijdse foodbar, maar daarnaast zijn er ook verse sappen en smoothies.

Verfrissend zijn bijvoorbeeld het icewater en de huisgemaakte citroenlimonade. En onder smoothies zijn 'pure green' (met avocado, spinazie, komkommer, appel, gember kokoswater en citroensap) en ook 'energieboost' (broccoli, selderij, spinazie, banaan en ananas) opvallende namen.

Maar 'jij' kunt er ook 's middags een biertje drinken. Geen Amstel of Heineken uiteraard. Wel een 'Funky Flacon', 'Green bullet', 'White mamba' of 'Tropical Ralphie'; allemaal afkomstig van Two Chefs. Tussen de lunchopties vallen vooral de gegrilde haloumiburger en de bietenburger op. B

ergsma meldt daarbij dat 70 procent van zijn producten biologisch is ingekocht. Uiteindelijk is 100 procent het doel, maar dat is nu nog niet realistisch. De eerste paar weken zijn in ieder geval goed verlopen; de reacties van bezoekers zijn positief.

Koffie&JIJ is dagelijks open tot 18.00 uur. www.koffieenjij.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>