Centrum Hilversum zit economisch in de lift
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Drukte tijdens black friday eind vorig jaar.
Drukte tijdens black friday eind vorig jaar. (Foto: Bastiaan Miché)

Centrum Hilversum zit economisch in de lift

  Bedrijven

HILVERSUM - Het centrum van Hilversum zit economisch in de lift. Uit het koopstromenonderzoek blijkt dat er in 2018 sprake is van een omzetgroei van 5 procent ten opzichte van 2016. Het gaat ongeveer om een extra omzet van 11 miljoen euro.

Dat meldt Stichting Centrum Hilversum. Vorig jaar is opnieuw een koopstromenonderzoek geweest zoals dat in 2011 en 2016 ook is uitgevoerd. In drie provincies zijn duizenden mensen gevraagd naar hun winkelbestemming en hun waardering van hun winkelgebied.

Hilversum scoort hierin goed, al valt wel op dat de extra omzet tot stand is gekomen met minder bezoekers. De daling van het aantal bezoekers in Hilversum bedraagt 2 procent, terwijl het gemiddelde ligt op 8 procent. 

"De waardering voor nagenoeg alle aspecten als winkelaanbod, evenementen, sfeer, uitstraling en veiligheid scoren hoger dan in 2016", laat de stichting weten. "Uitzondering zijn de  stallingsmogelijkheden voor de fiets. Ondanks dat deze fors zijn uitgebreid, is de beleving op dit moment nog anders. Met de opening van de inpandige fietsenstalling komend najaar verwachten we een hogere waardering."

Daarnaast zijn er ook zorgen over de leegstand in het centrum. Die is gegroeid naar 20 procent. Daarvan komt twee derde voor rekening van het V&D-pand aan de Kerkstraat, dat sinds 2016 leegstaat. Later dit jaar verhuist C&A naar dit gebouw. Ook de leegstaande winkelpanden in de aanloopgebieden, zoals de Havenstraat, tellen mee. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>