Structurele samenwerking Hilversum en MBO College
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het MBO College werkt al samen met de Vorstin.
Het MBO College werkt al samen met de Vorstin. (Foto: ROC van Amsterdam)

Structurele samenwerking Hilversum en MBO College

  Bedrijven

HILVERSUM - Wanneer wethouder Wimar Jaeger een bedrijf in Hilversum bezoekt, is een standaard vraag of dit bedrijf ook leerlingen van het MBO College als stagiaires aan zich bindt.

Hilversum heeft namelijk genoeg te bieden voor die 5800 studenten van de school op het Arenapark, is de gedachte, echter een goede samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven is er hooguit incidenteel. Daar moet met een zogenaamde samenwerkingsagenda verandering in komen.

Daarmee willen beide partijen de verbinding met de stad versterken door bedrijven en andere partijen intensief te betrekken bij het onderwijs. Ook is het doel om zo veel mogelijk jongeren en volwassenen alle kansen te geven om zich te blijven ontwikkelen zodat zij 'toekomstbehendig' zijn op de snel veranderende arbeidsmarkt.

En voor toekomstige leerlingen kan dit initiatief ertoe leiden dat zij kiezen voor het MBO College, denkt voorzitter Jeroen Ankersmit. "Mogelijk kunnen we leerlingen hiernaartoe lokken."

De samenwerkingspartners zien de stad als één grote leeromgeving waar studenten en docenten samen met bewoners, bedrijven en organisaties aan de slag gaan met actuele vraagstukken. Daarbij is er extra aandacht voor sectoren die sterk vertegenwoordigd zijn in de regio en waar - nu en in de toekomst - veel werk is, zoals de media, zorg en techniek.

Nu al werken beide partijen incidenteel samen - onder andere met een evenement in de Vorstin en de straks fors groeiende beroepshavo op het Media Park - maar een structurele samenwerking ontbrak. "Wij zijn ervan overtuigd dat we als stad nog véél meer kunnen halen uit het talent van onze mbo-studenten", aldus Jaeger. "Als gemeente hebben we al vaker mogen ervaren hoeveel de samenwerking met studenten kan toevoegen, zoals bij opgaven als de energietransitie of recent nog bij de gebiedsagenda voor de Spoorzone. Het is prachtig te zien dat studenten steeds meer in de stad opduiken als frisse denkers en doeners. Bijvoorbeeld in de Vorstin, maar ook op Kerkelanden en het Media Park. Die betrokkenheid willen we de komende jaren nog meer vergroten.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>