[De ondernemer vertelt...] Rust en ruimte om afscheid te nemen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het crematorium op begraafplaats Zuiderhof.
Het crematorium op begraafplaats Zuiderhof. (Foto: )
De ondernemer vertelt...

Rust en ruimte om afscheid te nemen

  Bedrijven

HILVERSUM - Uitvaartstichting Hilversum heeft naast het crematorium de begraafplaatsen Zuiderhof, Noorderbegraafplaats en Bosdrift onder haar beheer. Zuiderhof is de grootste begraafplaats van Hilversum voor crematies en begrafenissen.

Er kan gekozen worden uit drie verschillende gebouwen allemaal in de stijl van architect Dudok. De aula met een plechtige sfeer is geschikt tot 120 mensen en wordt ook gebruikt voor lezingen en concerten. Het crematorium heeft een warme uitstraling met bankjes en muziek voor zo'n vijftien mensen. De kist staat in de ruimte en nabestaanden kunnen kiezen om de invoer van de kist in de oven zelf te doen of dat medewerkers dit doen tijdens of na de plechtigheid.

Uitzicht over de hei

Daarnaast is er de koffiekamer met uitzicht over de hei. Hier kunnen zo'n veertig mensen afscheid nemen met een condoleance of kleine plechtigheid. Tussen de uitvaarten zit altijd een half uur en er zijn geen plechtigheden tegelijkertijd. Als er minder mensen voor de begrafenis of crematie komen dan verwacht, is er de mogelijkheid om een andere ruimte te gebruiken.

Gedenkweide

Op de begraafplaats is keuze uit een algemeen, particulier, bovengronds of kindergraf dat in een apart veld ligt. Er zijn verschillende mogelijkheden voor asbestemming zoals urnen- en verstrooibos of urnenmuren. Er komt ook een gedenkweide waar een boom geplant wordt voor een nabestaande. De as wordt verstrooid in het plantenvak en de boom blijft veertig jaar staan.

De Noorderbegraafplaats heeft ook een aula voor het afscheid nemen voor een begrafenis. Er zijn twee katholieke grafvelden en kindergraven en is de enige begraafplaats in de regio voor islamitische begrafenissen. De Bosdrift is een prachtige, authentieke begraafplaats. Op deze locatie kunnen geen plechtigheden plaatsvinden.

In het administratiegebouw op Zuiderhof kunnen elke werkdag wensen van nabestaanden op een persoonlijke manier worden besproken met eventueel een rondleiding.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>